La Vita sokovi higijenski ispravni

4. Januara 2010.
1 min. za čitanje

La Vita sokovi higijenski su ispravni za konzumiranje, pokazali su rezultati analiza koju je izvršio Zavod za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona. Međutim u općinskim inspekcijama su nam povrdili da su sokovi bili neispravni zbog manjeg sadržaja voća. Analizom su obuhvaćeni voćni nektar, višnja , jabuka i breskva. Napominjemo, prema svjetskim standardima sokovi nisu bili ispravni, te smo pokušali doznati po kojim je standardima Zavod za javno zdravsto Tuzlanskoga kantona vršio analizu.

Prema riječima Safeta Đulića, sanitarnog općinskog inspektora, analiza je rađena prema standardima koji su važili u bivšoj Jugoslaviji i koji kod nas još uvijek važe, ali ističe da svjetski standari nisu daleko od standarda bivše Jugoslavije. Međutim u općinskim inspekcijama su nam povrdili i da su sokovi prvobitno bili neispravni zbog manjeg sadržaja voća što ne znači da nisu ispravni za konzumiranje. U međuvremenu su obavljeni razgovori sa proizvođećem La Vita sokova „ Vino župa“ Aleksandrovac, gdje je istaknuto da su se u sokove počele dodavati veće količine voća te da su sokovi potpuno ispravni za konzumiranje.

(SodaLIVE.ba/FENA)

Podijeli ovaj članak
1 komentar
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Inace stalno pijem Jabuku i pravo je ukusna, i bas me je bilo zacudilo kada mi je neko rekao da imaju neke kancerogene materije u sebi.. :((