Imenovan Organizacioni odbor

13. Aprila 2010.
1 min. za čitanje

Općinski načelnik Dževad Mujkić, imenovao je Organizacioni odbor Smotre stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola u školskoj 2009./10. godini, koji ima zadatak, da u skladu sa pravilima Pedagoškog zavoda, izvrši ovogodišnju kompletnu organizaciju Smotre za Općinu Lukavac.

Kako je to predviđeno Propozicijama Pedagoškog zavoda, općinsku smotru će pratiti i ocjenjivati jedinstven i neutralan žiri, sastavljen od kompetentnih stručnjaka za svaku oblast, a Odluku o njegovom formiranju, donijet će Organizacioni odbor na sastanku koji će se održati sutra u 10:30 u Sali za sjednice Općine Lukavac. Učenici iz 8 osnovnih i 3 srednje škole lukavačke općine, kao i svake godine, uzet će učešća i u ovogodišnjoj Smotri koja će se održati 28. i 29. aprila 2010. godine u Centru za kulturu Općine Lukavac, kako je to odlučeno na sastanku direktora osnovnih i srednjih škola.

Kantonalna smotra stvaralaštva, održat će se od 03.- 07.05.2010. godine u Tuzli. Na prošlogodišnjoj osmoj po redu, na kojoj je učešće uzelo 20.000 učenika, lukavačka osnovna škola “Lukavac grad“, proglašena je najbolje plasiranom školom iz svih oblasti i za taj uspjeh joj je dodijeljen kompjuter, a za 2008. godinu, učenici ove škole su za uspješan plasman, nagrađeni štampačem u boji.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments