Hrvati iz BiH neće moći imati dva prebivališta

13. Januara 2010.
1 min. za čitanje
Novi Zakon o prebivalištu koji su razmatrali političari u Hrvatskoj donijet će bitne promjene. Hrvati iz BiH više neće moći imati dva prebivališta – jedno u BiH, a drugo u Hrvatskoj, pa tako ni dvaput glasati.
Ovaj zakon bi se pred ministrima u susjednoj nam zemlji mogao naći već u četvrtak, a njegovim provođenjem ozbiljnije bi se sredili birački spiskovi, potvrdila je premijerka Hrvatske Jadranka Kosor, ne želeći detaljnije govoriti o ovoj temi, piše Jutarnji list.

Moguće je da će građani i putem Interneta moći promijeniti prebivalište, što je uobičajena praksa u brojnim evropskim zemljama.

(SodaLIVE.ba/FENA)
Podijeli ovaj članak
7 komentara
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Eee ovo cijenim … RESPECT

dvojno drzavljanstvo i ta sranja treba ukinut, nemoze se jednim dupetom na dva mjesta, il si tamo ili si ovamo

Ovo je prava svatvar,jes da se dogo cekalo ali nikad ije kasno …

Jedino ovako ce se popraviti stanje u BIH jer kad god je nesto dobro za BIH oni su naravno uvijek protiv jer imaju dvojno drzavljanstvo,2 pasosa,dvije domovine……..koji Hrvati rodjeni na Gradini? Tudjmanovo biracko tijelo ali dosta je toga..ili su Bosanci ili nisu

ovo ne znaci da nece imati drzavljanstvo, to pravo svi imaju, samo nece moci imati dva prebivalista ond jednu adresu prijavljenu u BiH a drugu u HR. dvojno drzavljanstvo je normalna stvar i u mnogim europskim zemljama ne samo kod nas, a i ostat ce.

treba ukinuti dvojno drzavljanstvo ili si tamo ili ovamo

to je moja zemlja kao i Bosna,prebivaliste neka se ukine nije problem a dvojno drzavljanstvo sumnjam jer svako ima pravo na dvojno drzavljanstvo da se razumijemo