fbpx

Dva doktora iz Lukavca članovi Društva BH ljekara u Njemačkoj

2 min. za čitanje

Prvi (osnivački) kongres BH-ljekara u Njemačkoj zakazan je za 1. juni 2024. godine, a očekuje se veliko prisustvo bh. ljekara iz Njemačke, kao i iz okolnih evropskih država, kao i ljekara sa područja Ex-Yu. Ovaj događaj predstavlja jedinstvenu priliku za razmjenu znanja, iskustava i ideja među stručnjacima iz medicinske zajednice.

“Osnivanje Društva BH-ljekara u Njemačkoj predstavlja važan korak ka jačanju veza među bh. ljekarima u dijaspori i omogućava nam da zajedno radimo na unapređenju medicinske prakse”, izjavio je dr. Damir Smajlović, jedan od osnivača Društva.

U sklopu kongresa, planirane su različite tematske sesije, radionice i predavanja koja će pokriti širok spektar medicinskih tema, od novih tehnologija i inovacija u medicini do pitanja zdravstvene politike i pružanja zdravstvene zaštite u dijaspori.

Prvi bosansko-hercegovački kongres ljekara u Njemačkoj je isključivo usmjeren prema medicinskim stručnjacima i ima za cilj uspostavljanje reprezentativne mreže ljekara, te predstavljanje bosansko-hercegovačkog medicinskog društva u Njemačkoj.

Ovaj kongres će voditi ugledni specijalisti i stručnjaci iz oblasti medicine koji će podijeliti svoja opsežna znanja i iskustva. Ova prilika pruža jedinstvenu mogućnost za uspostavljanje novih kontakata, stvaranje sinergija i učenje od izvanrednih praksi drugih kolega.

Iz Lukavca ovo društvo će predstavljati dr Damir Smajlović, specijalista za internu i porodičnu medicinu i dr Nisada Rehić – Skokić, specijalista za očne bolesti.

Taj dan saznat će se više o njihovim naporima da poboljšaju saradnju bh. ljekara unutar SR Njemačke i uspostavljanje stručne saradnje kolega iz Bosne i Hercegovine i Njemačke.

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Pa koja dva doktora???

Damir i Nisada.

Neznam.ni jednog Dr
Od tih dvoje iz Lukavca