[DEMANT] U Mramoru nije bilo masovne tučnjave između navijača dva kluba

2 min. za čitanje

Mramor-pozU tuzlanskim medijima pojavila se informacija u vezi nemilih događaja na tribinama stadiona u Mramoru za vrijeme odigravanja utakmice između domaćina FK „Mramor“ i FK „Radnički” iz Lukavca. U informaciji se između ostalog navodi:

„Tokom odigravanja fudbalske utakmice između FK Mramor i FK Radnički iz Lukavca, jučer je na tribinama stadiona u Mramoru, općina Tuzla, došlo do fizičkog obračuna navijačkih skupina u kojem je bilo i povrijeđenih.

Kako doznajemo u MUP-u TK u sukobu je učestvovalo 40 gostujučih navijača i 200 navijača Mramora. Prilikom uspostavljanja narušenog javnog reda i mira jedan službenik PU Tuzla zadobio je povrede, o čijem se stepenu ljekari sa UKC-a Tuzla nisu izjasnili, dok su četiri navijača iz Lukavca zadobila lakše tjelesne povrede. O događaju je obaviještena dežurna kantonalna tužiteljica Alma Džaferović, a službenici Odjeljenja kriminalističke policije rade na dokumentovanju slučaja.“

U cilju objektivnog izvještavanja o navedenim dešavanjima, portal SodaLIVE.ba javnosti želi da prezentira pravu i tačnu informaciju.

U Mramoru nije došlo do fizičkog obračuna 40 gostujućih i 200 navijača domaćeg kluba. Ono čemu su svi prisutni na stadionu u Mramoru mogli svjedočiti bilo je brutalno premlaćivanje uglavnom maloljetnih osoba, navijača FK „Radnički“, od strane četverice uniformisanih i nekoliko lica u civilu, a sve nakon verbalnih duela sa domačim „navijačima“.
Naš reporter bio je na licu mjesta, a kao potvrdu naših navoda prilažemo fotografije sačinjene nakon nemilih događaja. Na fotografijama se jasno vide modrice nastale nakon udarca palicom od strane uniformisanih lica te modrica nastala jakim stiskom šake ili udarcem.

Fotografije koje pokazuju šta se tačno dešavalo na tribinama, sa svim akterima dešavanja, prezentirat ćemo na Press konferenciji u utorak, 29.9.2009.

[nggallery id=41]

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
30 komentara