Danas komemoracija i dženaza generalu Rasimu Deliću

1 min. za čitanje

Komemorativna sjednica i dženaza bivšem komandantu Generalštaba Armije Republike Bosne i Hercegovine generalu Rasimu Deliću bit će upriličena danas u Sarajevu.

Kako je najavljeno iz Predsjedništva BiH, sjednici i dženazi prisustvovat će predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić. Komemorativna sjednica, odavanje počasti i počasna straža generalu Deliću bit će upriličena u Domu Oružanih snaga BiH u 11 sati, a dženaza i ukop bit će obavljeni na mezarju Kovači u 14 sati.

U Domu Oružanih snaga BiH od 9 do 19 sati bit će otvorena i Knjiga žalosti.

General Armije RBiH, drugi ratni načelnik Generalštaba Armije Republike BiH Rasim Delić umro je 16. aprila u svom domu u Visokom. Rasim Delić rođen je 4. februara 1949. godine u Čeliću. Vojnu akademiju je upisao 1967. a završio 1971. godine. JNA je napustio 13. aprila 1992. u činu potpukovnika. Od 8. juna 1993. do kraja agresije komadant je Armije RBiH. Poslije agresije na BiH Delić je bio komadant Zajedničke komande Vojske Federacije BiH. U penziju je otišao u septembru 2000. godine.

(SodaLIVE.ba/FTV)

Podijeli ovaj članak
1 komentar
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Pročitao sam u medijima da boračke organizacije danas organizovano idu u Sarajevo na dženazu generalu Rasimu Deliću. Pitam se dali je naš ODB Lukavca organizovao bar jedan autobus. Ima li naš ODB svoj Upravni odbor isvoju skupštinu. Dali je ta skupština ikada održana.Mi smo jednostavno neinformisani o svemu što se događa vezano za rad i aktivnosti boračkih udruženja.

adbanner