FOTO: Ćiro Blažević – Pobjedit ćemo Portugal!

3 min. za čitanje

blazevic_ciroNa stadionu “Estadio de Luz”, očekuje se nekoliko hiljada navijača koji će pristići iz cijelog svijeta da bodre našu nogometnu reprezentaciju u prvoj utakmici baraža protiv selekcije Portugala. Očekuje se da će u Lisabonu biti između 4.500 i 5.000 bh. navijača, što bi trebalo ispuniti naš dio tribine na stadionu na kojem je osigurano oko 4.500 karata.

Naši reprezentativci i selektor Ćiro Blažević očekuju najbolje. Naš dijamant Edin Džeko, potvrdio je spremnost nogometnih reprezentativaca , istako je da treba biti realan, jer zna se da igramo protiv jedne od najjačih reprezentacija na svijetu.

“Prije starta kvalifikacija niko nije vjerovao u mene i moje igrače, a danas me se svi boje. Pa u ovim dokvalifikacijama su svi željeli izbjeći Bosnu i Hercegovinu. Prijatelju moj, spremi se vidjeti kako Bosna i Hercegovina pobjeđuje Portugal.” – kazao je popularni Ćiro’.

“Ipak, sada ću vam reći koji ću sastav izvesti. Kako sam rekao, dilema je još uvijek na golu. Stoperi će biti Nadaravić, Spahić i Jahić, u vezi Rahimić, Muratović i Misimović, po bokovima Ibričić i Salihović, te u napadu Džeko i Ibišević. Nemam ja šta kriti sastav, jer nas je Portugal dobro proučio. Imaju jednu zasita respektabilnu formaciju, a ja mislim da ja tu formaciju poznajem”.

“Nama je hendikep što ne igra Ronaldo. Portugalci su se sad zabrinuli još više i mobilisali svoje redove. Što se tiče toga hoćemo li napasti ili ne, ali ja moram reći da mi nismo došli tu da se branimo. Nastojaću da u što većem dijelu susreta na terenu osiguramo ravnotežu. Ali, majke mi moje, ja ne znam kada mi je bilo teže. Ukoliko ne budemo u svom najboljem izdanju, nećemo se dobro provesti. Ipak, ja se nadam da ćemo biti u najboljem izdanju.

Ćiro je potom svoje Zmajeve izveo na stadion Benfice, gdje su reprezentativci Bosne i Hercegovine održali večernji trening. Aplauze nekoliko desetina navijača BiH koliko ih je prisustvovalo večerašnjem izmamio je Zvjezdan Misimović, koji je sjajno uhvatio volej i loptu topovski poslao pod prečku Asmira Begovića.

22

10

4

(SodaLIVE.ba/SportSport)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
adbanner