Beba koju je ostavila Tuzlanka, odvedena u Holandiju

2 min. za čitanje

bebaTek rođena djevojčica koju je majka ostavila u dobojskoj bolnici, završila je u Holandiji. Nju su usvojili Marlies van Hofen i Diki de Rijk i odveli su je u Holandiju. Odmah su joj dali ime Magdalena. Prije dvadesetak dana kao hitan slučaj na porođajno odjeljenje dobojske bolnice, primljena je djevojka koja se predstavila kao Aida Kamberović iz Živinica.

Ljekari nisu ništa posumnjali, utoliko više što je ona predala i zdravstvenu knjižicu koja je glasila na to ime.Samo sat nakon što je primljena, ona je donijela na svijet zdravu djevojčicu. Međutim, ljekarima je kazala da ne želi dijete i da će ga ostaviti. Odmah je o tome obaviještena policija i otvorena je istraga.Ispostavilo se da se ta djevojka lažno predstavila i da je u pitanju 21-godišnja M.G. iz Tuzle.

Nakon dvodnevnog oporavka, Tuzlanka je gotovinom platila kompletan račun za porod i boravak u bolnici i otišla, a bebu je ostavila.Ljekarima je dala i broj svog mobitela i oni su danima pokušavali da je ubijede da se vrati po svoje dijete. Energično je to odbila, a za cijeli slučaj saznali su humanisti iz Holandije Marlies van Hofen i Diki de Rijk i oni su uzeli bebu sebi i odveli je u svoj dom.Inače, ovo dvoje Holanđana su osnivači i dobročinitelji „Prijateljske kuće“ u Doboju. Naime, njih dvoje su osnovali prihvatlište u Doboju za djecu bez roditeljskog staranja i uz pomoć donatora brinu se za dvadesetak dobojskih mališana.

(SodaLIVE.ba/SAN)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar