Batko osniva Stranku kokuza

5. Februara 2010.
2 min. za čitanje

Glavnim gradom BiH posljednjih dana kruži priča da voditelj popularne radio-televizijske emisije „Udri muški“ Almir Čehajić Batko ulazi u politiku.

Naime, virtuelna Stranka kokuza uskoro bi mogla biti registrirana kao politička partija i boriti se za glasove građana BiH na predstojećim općim izborima.

U BiH je počelo prikupljanje potpisa građana i navodno bi vijest o osnivanju stranke trebala biti objelodanjena u emisiji „Udri muški“ u ponedjeljak u 8.30 sati na Radiju Kameleon i OBN-u.

– Još sam samo predsjednik virtuelne Stranke kokuza. Znam da su se posljednjih dvadesetak dana, tokom pauze u emitiranju emisije „Udri muški“, ljudi samoorganizirali izrazivši želju da stranka, koja živi kroz emisiju već nekoliko godina, postane važan faktor na političkoj sceni BiH – rekao nam je jučer Batko.

Uvjerava nas da je bio potpuno iznenađen idejom o formiranju političke stanke, jer, kako kaže, nije mogao ni sanjati da će do ovoga doći. Ipak, smatra da bi nova, „ozbiljna“ Stranka kokuza, mogla napraviti pravi bum na izborima.

– Stranka kokuza nema velike političke ambicije. Kokuze zanimaju socijalna pitanja, zdrava komunikacija među ljudima, humanost i posao. Mene su samo pitali da li sam s njima, rekao sam da jesam, a u kojem svojstvu to uopće nije bitno – dodao je Čehajić.

(SodaLIVE.ba/Avaz)

Podijeli ovaj članak
5 komentara
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Uzeo je ideju i fazon sa Kameleon Radija na kojem stranka kokukza i prateca radijska emisija uspjesno postoji nekoliko godina.

Zasto da ne…Nista nebi bila losija od drugih stranki posto losije i ne moze.Batko vec imas jednog Clana u Lukavcu

Uzeo ideju i fazon sa Kameleon radija??

Pa ja koliko znam BATKO je zaposlenik Kameleon Radija i njegov projekat je Udri MUŠKI tj. nije uzeo ideju već je to NJEGOVA ideja 🙂

stranka kokuza hmmm…pa svaki dan neka nova stranka…morat cu i ja osnovat stranku, Stranka Turkeshana..ccc..ccc..Boze sacuvaj

Naprijed Batko … da posaljemo nacionaliste svih vrsta u arhivu gdje im je i mjesto.