EXIT 2013: Prestanak prodaje ulaznica u regionu; Promo zabave i nova imena

4 min. za čitanje

Darkwood-Dub

Glavnoj EXIT-ovoj bini priključuju se izvođači koji će mnoge obradovati – GBH, Alice Russell, Darkwood Dub, Kanda Kodža i Nebojša, Eyesburn, Bad Copy, Vrelo i Veliki prezir.

GBH ili Charged GBH začetnici su hardcore punk-a i jedan su od najboljih bendova ovog pravca zajedno sa sastavima Exploited i Discharge.

Oni će biti zaduženi za eksplozivno otvaranje Wariros Dance dana na EXITu, a izabrali su ih niko drugi do, veliki The Prodigy, koji ovim žele da im odaju posebnu počast, kao bendu koji je uticao na neke od njih.

Imamo veliku čast i zadovoljstvo da sviramo na EXITu prije benda Atoms For Peace. Njihov album “Amok” spada među najzanimljivija izdanja ove godine i sa nestrpljenjem očekujemo da ih vidimo uživo. Posebno nas raduje što su Thom Yorke, Flea i društvo izrazili želju da Darkwood Dub nastupe prije njih. Vidimo se na Exitu!” izjavio je pevač Darkwooda, Dejan Vučetić.

Alice Russell jedna je od najznačajnijih novih pjevačkih zvijezdi iz Velike Britanije poslije pojave Amy Winehouse. Ova umjetnica je lansirala pojam novog soula na engleskoj klupskoj sceni, dok su američki kritičari poručili:

Zaboravite na Joss Stone, Duffy, pa čak i Adele”. Povrh svega, ona je i autor svoje muzike i njenih pet albuma riječito govore o tome. Najnoviji, “To Dust”, vodiće je ove godine širom svijeta, a novi singl “Heartbreaker” postao je hit u kratkom vremenskom roku.

Alice RussellDan kada ćemo na jednom od rijetkih evropskih nastupa vidjeti Atoms For Peace (Exit, 13. jul, subota), biće prilika da u drugačijem svijetlu sagledamo i domaću muzičku scenu. Thom Yorke, osnivač Radiohead-a, kao jedan od neprikosnovenih umjetničkih lidera savremene generacije pop autora, upravo je odabrao Darkwood Dub kao predgrupu za svoj novi projekat.

Darkwood Dub su jedna od vodećih alternativnih rock grupa iz regiona. Posljednjih godina, poslije ulaska Vasila Hadžimanova u grupu, Darkwood Dub su se okrenuli dubljem istraživanju magičnih mogućnosti jazz improvizacije, tako da i danas osvajaju nove fanove, ostajući vrlo specijalan bend i simbol mogućnosti društvene promjene koja počinje sa muzikom.

Energiju lokalne muzičke scene na Main stage donijeće Bad Copy koji će imati specijalan set zagrijavanja za Snoop Dogg-a, Kanda Kodža i Nebojša, Eyesburn, Vrelo i Veliki prezir.

Povodom nastupa grupe Bad Copy, Ajs Nigrutin je izjavio: “Jako nam je drago što repujemo ispred jedne velike zvijezde kao što je Snoop Dogg koju smo slušali još od ranih dječijih dana, takoreći od pelena.”

Zbog pojave preprodavaca i falsifikatora na društvenim mrežama, apelujemo na posjetioce da ulaznice za Exit 2013 kupuju na zvaničnim mjestima za kupovinu ulaznica : http://www.tuzlalive.org/dokumenti/EXITprodaja.htm

Čak i ako falsifikovane ulaznice izgledaju kao prave, ulaz na Exit sa njima neće biti moguć jer je iskjučivo validna naša baza podataka. Podaci iz naše baze moraju da se poklapaju sa bar kodom na ulaznici, što je u slučaju falsifikovanih ulaznica nemoguće.

http://www.tuzlalive.org/dokumenti/EXITprodaja.htm

Trenutna cijena petodnevne ulaznice iznosi 145 KM, a jednodnevne ulaznice je 61 KM. 
Cijena kamp ulaznice je 52 KM, a cijelog paketa (ulaznica+kamp+prevoz) je 230 KM.

Prodaja u regionu prestaje u subotu 6. jula u ponoć, a od tada se ulaznice mogu nabaviti samo u Novom Sadu i to po još većim cijenama. Za sve last-minute informacije zovite na 062-761-331.

Ovaj vikend se odvijaju i posljednje EXIT promo zabave u Tuzli.

Prva je večeras 5.7.2013.g. od 20h u caffe baru Checkpoint sa gostovanjem DJ Sabian, www.fb.com/events/475905819159073/

a druga je u caffe bar Sloboda u subotu 6.7.2013.g. kao dio nastupa Bass ul Ulema kojeg organizuje Baga Sound ekipa, www.fb.com/events/581225461900869/

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments