Divanhana 9. maja u Lukavcu!

2 min. za čitanje

Koncert je planiran za petak 09. maj sa početkom u 20 sati.

Divanhana je osnovana 2009.godine od strane grupe mladih studenata na Muzičkoj Akademiji u Sarajevu, a bavi se isključivo njegovanjem i prezentiranjem tradicionalne muzike Balkana, sa posebnim akcentom na sevdalinci.

Divanhana
Početkom prethodne 2013. godine Divanhana počinje sa realizacijom ideje da svoj rad prezentira u što više gradova u Bosni i Hercegovini, na taj način pokušavajući da vrati kulturni sadržaj u mnoge kulturne institucije koje se suočavaju sa izuzetno teškom ekonomskom situacijom. Do sada su, u okviru pomenute ideje, realizovali koncerte u više od 30 gradova u našoj zemlji.

Koncert u Lukavcu će ujedno biti i promocija novog albuma “Bilješke iz Šestice” koji je bend objavio u novembru 2013. godine.

Sve posjetioce očekuje nezaboravno muzičko putovanje kroz Balkan, gdje će imati priliku da čuju neke od najljepših melodija iz Makedonije, Srbije, Kosova, Crne Gore, Hrvatske te naravno nezaobilazne sevdalnike.

Karte za ovaj koncert su u pretprodaji od 14.04.2014. u prostorijama RTV Lukavac i BBCC klubu, a rezervacije karata se mogu izvršiti na broj telefona 035 553 987

Za više infomacija o bendu i novim aktivnostima posjetite službenu stranicu: www.divanhana.ba

Medijski pokrovitelj koncerta: Lukavački info portal | SodaLIVE.ba i RTV Lukavac.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments