Opisali su ga kao hrskavi, ukusni specijalitet koji se pravi od tankih kora, a može biti sa mesom, sirom, zeljem i krumpirom. Može se jesti u bilo koje doba dana, a za doručak se najbolje slaže sa crnim čajem, iako svi kod nas znaju da najbolje ide uz jogurt.
Kao najbolji brzi specijalitet proglašena je burmanska riblja čorba sa rižinim rezancima i povrćem, koja se obično jede u prijepodnevnim satima, a slijedi čuveni vijetnamski sendvič od bijelog bageta, sa majonezom i paštetom, hrskavim školjkama, povrćem i začinima.
Azijski specijalitet nalazi se i na trećem mjestu, slatki daulat ki chaat iz Indije, pravi se od mlijeka i pistacija, a svjetlo narančastu boju daje mu šafran.
Slijedi tajlandski phat Kaphrao, tradicionalno jelo napravljeno od mljevenog svinjskog mesa, piletine i morskih plodova sa sjeckanim bijelim lukom, a ponekad i grahom.
Na listi britanskog lista našli su se i sfenj iz Maroka, tijesto prženo u dubokom ulju, walkie-talkies iz Južne Afrike, napravljen od kuhanih kokošjih nožica i glave, kojima se dodaju samo začini, meksičko jelo temales od kuhanog kukuruza sa pikantnim komadićima i ljuti crveni grah, specijalitet iz Gane.
Posljednji na listi Top 10 brzih gastronomskih zadovoljstava su popularne Currywurst iz Njemačke, kobasica i pomfrit, koji se u ovoj zemlji tradicionalno služe uz curry ketchup dodatke i kruh po izboru.
(SodaLIVE.ba/Ekapija)
Da.domaci je najbolji,a ovi siptarski s lukom.fuuuuj.
to po engleskim novinama.neka neke nase novine naprave listu,bice burek sigurno prvi?
A ja mislio cvarci iz rs-a…
Sutra ćete Osmanlije reć i da su džamije najbolji objekti za molitbu nebeskom uzvišenom gospodaru…kako ste počeli.
Sve su pite pitice, a burek je PITAC !
Sta Inglez zna sta je pita!!Nazivati burek brzom hranom je grehota.
Ni svi “BURECI” nisu isti.Moja zena pravi najbooooolji burek na svijetu.
Hvala Soda live na prostoru i vremenu.
Vas SUPERHICK.(imam ja toga jos).Pozdrav
Milane,Milane…..pusti Osmanlije i Dzamije.zar vam nije dosta.
@ Sinister……ti si jedan obicni:FUJJJJJJ!!!1
Hvala Soda Live na prodtoru i vremenu.
Vas SUPERHICK(imam ja toga jos).Pozdrav1