Takmičenje u malom fudbalu “Sport DA – droga ne!”

5. Jula 2009.
2 min. za čitanje

turnir

Sportsko društvo Lukavac proteklog vikenda je priredilo pravi spektakl za djecu i odrasle na Trgu Bremena. U saradnji sa školom fudbala Bubamara na prigodan način su obilježili Dan borbe protiv droge. Upriličili su manifestaciju uličnog fudbala u kojoj je ičestvovalo preko 100 mališana, a bodrilo ih je oko 1.000 vršnjaka i roditelja. Od 19:00 do 22:00 sata dječaci uzrasta od 1996. do 2001. godišta takmičili su se u više kategorija, te u disciplinama žongliranje, vođenje lopte, izvođenje penala, te igra dva protiv dva.

U pauzi su se prisutnima obratili odgajatelji i štićenici Centra za liječenje ovisnosti o psihoaktivnim supstancama iz Smoluće. Oni su iznoseći svoje životne priče i lična iskustva prisutnima ukazali na posljedice koje uzimanje opijata ostavlja na pojedinca, porodicu i kompletno društvo. Pripremili su i prigodan štampan materijal o narkomaniji za djecu i odrasle koji su dijelili prisutnima.

Na kraju manifestacije na kojoj su suorganizatori bili CROPS i PU Lukavac predsjednik SD Lukavac Damir ahmetović učesnicima je uručio diplome za učešće, a najboljima su dodijeljene nagrade i medalje.

Najboljima su proglašeni Deniz Salkić, Amar Bektić, Mensur Dajdžić, Avdo Jukan, Edin Junuzović, Admir Osmičević, Nedim Klimentić, Arman Biković i Mahir Imširović.

[nggallery id=5]

(Foto: Adnan J. – SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
1 komentar
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

U tekstu gdje ste objavili imena dobitnika medalja pogrijesili ste na prvom imenu:Demir Salkic je ispravno a ne Deniz Salkic.