Lukavac i naša dva jezera iz “ptičije” perspektive

0 min. za čitanje

Nakon što smo objavili prvu seriju fotografija Lukavca i jezera Modrac iz “ptičije” perspektive, danas objavljujemo i nastavak ovih odličnih fotografija.

Nas je posebno dojmilo jezero Bistarac, koje mora se priznati prelijepo izgleda.

Uživajte…

1

2

3

5

6

(Foto: Grunf-tuzlarije forum/SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
5 komentara
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Tako dakle izgleda izvorište “pitke” vode koja zaudara na crknutu ribu i prerađena mašinska ulja koje nam (ne) redovno isporučuju gospoda iz JP (SM)RAD Lukavac te istu prodaju kao pitku vodu. Šuška se po gradu da radnici koji rade na filter stanici a koja je u vlasništvu Koksare, ne mogu (ili nemaju kad’ od sjedenja u hladovini i ispijanja pive), povaditi svu mrtvu ribu koja pluta po rezervoarima u kojima se “pravi” pitka voda, nego samo ubace hlor a ribe ostave da prirodnim putem iščeznu (tj. istruhnu) Kao rezultat toga Lukavčani ovih dana imaju snažno aromatiziranu industrijsku vodu sa okusom i mirisom trule ribe iz rezervoara Modrac, a pored rezervoara na Doložaju još malo pa se neće moći proći od smrada koji se širi oko njega, o čišćenju istih niko i ne razmišlja. Nego ko će pisati o tome, bitno je da naše jezero izgleda lijepo iz aviona a smrad oko njega se ionako ne osjeti na slikama, dok lokalne ptice i ribe odumiru ostaje još samo na nama “ljudima” da otpočnemo odumirati od trovanja i zaraznih bolesti pa možda neko i prstom pomjeri Dom Zdravlja (koji uzorkuje vodu i testira), Sanitarne inspekcije, RTV Lukavac, SodaLive Portal ili bilo ko od silnih lokalnih kvazi-dušebriznika … Biti će da niko nema petlju da se upušta u ovu aferu trovanja stanovnika Općine Lukavac .

Aferim Lukavčani … Šutite i trpite.

JP

ajd ti predji na forum i predlozi konkretno sta ljudi mogu uradit da se ovo pocne ispravljat.
ili jos bolje pokreni akciju, jer i ovaj tvoj komentar lici na ono “eto ja sam svoje reko, a vi lukavcani popravite”.

Konkretno, svi mi imamo telefon i svako od nas bi trebao zatražiti izlazak na teren sanitarne inspekcije te kontrolu filter stanice u Modracu te rezervoara na Doložaju.

1. Općinska sanitarna Inspekcija – 553-108
2. JP RAD – 554-439 (informacije o kvaliteti vode)

Zatim ne treba stati na ovome tu je kantonalna sanitarna inspekcija, zatim TVTK, Tv slon TVTuzla a na svakoj od njih ima makar po jedan novinar ili novinarka koji se bave istraživačkim novinarstvom.

Nije teško pozvati i uputiti građanski zahtjev, a što se tiče foruma, hvala na pozivu ali nakon par godina provedenih na raznoraznim BH forumima, uistinu nemam više volje za takve stvari.

punk,u potpunosti se slažem ,krajne vrijeme,dase nešto poduzme u vezi vode i svega.ja sam napunio djeci malo vode u bazen,posle 2 dana,to je bilo nešto crno i teno kao voda,a na dnu je talog ĐERIZA,čiji smrad nisam mogao isprat ničim i bacio sam bazen. treba pozvat TVTK,TVT,RTV SLON,ali i nezaboraviti komunalce s trimerima(kosama) da turiraju,ko na motorijadi, dok se taj prilog bude snimao! pa možda neko od nas i doživi momenat,dase situacija s vodom popravi.lukavac koji ima bezbroj izvora extra pitke vode da pije ovaj ĐERIZ je apsurd NEMA DALJE!! ali taki smo mi….ĆUTI I PUŠI!!

eh zaboravio sam reći da su slikice extra,i da vrijede da budu na svakoj slici(novine,tv…) kada se govori o lukavcu.što se slika tiče,SVAKA ČAST!!

GO GRUNF GO!!!!

adbanner