fbpx

Na CEO konferenciji u Tuzli doživite svoje trenutke promjene

3 min. za čitanje

Ako želite čuti uspješne preduzetničke i životne priče ispunjene snažnim emocijama, doživjeti svoje trenutke promjene, a pritom biti dio najpozitivnije regionalne priče za mlade, svoje mjesto potražite na ovogodišnjoj CEO konferenciji u Tuzli.

CEO konferencija mijenja viziju i pogled na budućnost, baca na vrh samopouzdanja i gotovo u cjelosti mijenja stavove svojih učesnika po pitanju dostizanja vlastitog uspjeha.

Prva CEO konferencija u Tuzli u organizaciji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, održana je u maju 2014. godine i time je Tuzla postala dio uspješne priče koja je 2013. godine započela u Sarajevu i već sada postala regionalno mjesto susreta mladih iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore. Kroz ovaj period, uspostavljena je komunikacija učesnika sa uspješnim, mladim ljudima, koji su kroz svoj životni put pomjerali granice i postajali uzori mladima.

„Naš fakultet već dugi niz godina nastoji predvoditi promjene u segmentu odnosa obrazovnih institucija prema mladima. Ovaj projekat je bio idealan povod uspostavljanja i jačanja saradnje sa državnim ekonomskim fakultetima iz Mostara, Zenice, Tuzle, Banja Luke, Beograda, Zagreba i Podgorice, gdje će biti održane ovogodišnje CEO konferencije.“, istakao je doc. dr. Džafer Alibegović, izvršni direktor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Svi koji odluče biti učesnici CEO konferencije u Tuzli, koja će biti održana 24. oktobra 2015. godine, imat će priliku osjetiti energiju motivirajućih govora uspješnih pojedinaca sa područja Tuzlanskog kantona koji će sa njima podijeliti svoje životne i karijerne priče.

Šejla Vatreš, projekt menadžerica CEO konferencije naglašava zbog čega je važan ovaj i slični projekti. „Želimo dati priliku i promovisati uspješne i odvažne ljude zbog čega pozivamo govornike koji prave iskorake, pomjeraju granice i time pokazuju učesnicima da je zaista moguće uspjeti. U tome je prava vrijednost CEO konferencije.“

Pored konferencijskog dijela i panel diskusija Foruma o zapošljavanju mladih (YEF), organizatori najavljuju mnoštvo popratnih sadržaja u vidu projekcija filmova, izložbi i tematskih zabava.

“Tuzlanska CEO konferencija će se fokusirati na promociju uspješnih pojedinaca iz našeg kantona, kako bi pokazali da Tuzlanski kanton posjeduje potencijal za učešće u stvaraju prosperitetne BiH. Motivirajućim, ali i krajnje iskrenim govorima želimo ohrabriti neke nove poduzetnike da krenu u realizaciju vlastitog biznisa.”, kazao je Admir Čavalić, asistent na Ekonomskom fakultetu u Tuzli i projekt menadžer CEO konferencije u Tuzli.

Više informacija o konferencijama koje će biti implementirane uz podršku suorganizatora – Ambasade Švicarske u Bosni i Hercegovini, kroz Projekat zapošljavanja mladih (YEP), te osam državnih ekonomskih fakulteta, možete pronaći na www.ceokonferencija.com.

Prijave za sve CEO konferencije u regiji su otvorene, a u video snimku pogledajte kako je izgledala prošlogodišnja Konferencija u Sarajevu.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments