Za vikend pretežno sunčano vrijeme

1 min. za čitanje
Lukavac

lukavactrgPoslijepodne, u istočnom dijelu Hercegovine su mogući lokalni pljuskovi. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 31 °C, na jugu Hercegovine do 31 do 35 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

U subotu, u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Poslijepodne se očekuje razvoj oblačnosti koji će usloviti lokalne pljuskove u istočnim područjima, moguća je i grmljavina. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 10 i 15 °C, na jugu Hercegovine od 17 do 22 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 32 °C, na jugu Hercegovine od 31 do 35 °C.

U nedjelju slično – pretežno sunčano vrijeme. Poslijepodne se očekuje razvoj oblačnosti koji će usloviti lokalne pljuskove u istočnim područjima, moguća je i grmljavina. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 11 i 16 °C, na jugu Hercegovine od 18 do 23 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 29 i 35 °C.

U ponedjeljak, u BiH veći dio dana pretežno sunčano vrijeme. Poslijepodne se očekuje umjeren razvoj oblačnosti. Rijedak pljusak je moguć u istočnom, središnjem i zapadnom dijelu zemlje.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments