fbpx

Uskoro avio linija Tuzla – Beč: Već sljedeće sedmice detalji oko letova

2 min. za čitanje

“Pregovori su u fazi finaliziranja, radi se na potrebnim administrativnim zadacima a to je prikupljanje dozvola od nadležnih direkcija za civilnu avijaciju BiH i Beča. Biće to letovi minimalno dva puta sedmično što će u nastavku omogućiti svim građanima TK ali i BiH i gradova u susjednim državama, da preko aerodroma u Tuzli i Beču imaju konekciju sa svim svjetskim destinacijama”, kazao je u izjavi za TK radio direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla Rifet Karasalihović.

Vrlo brzo očekuje i konačnu dozvolu za kargo transport odnosno izvoz roba animalnog porijekla sa tuzlanskog aerodroma. “Uradili smo jako puno i na ovom planu. Hladnjaca je završena, sređuju se i ostali detalji tako da vrlo brzo očekujem da ćemo dobiti dozvolu od Vijeća ministara i krenuti i sa ovim aktivnostima. MI smo spremni i za ovaj važan zadatak”, kazao je Karasalihović.

Na pitanje kada će biti okončan prijem 64 nova radnika na Međunarodni aerodrom Tuzla, direktor Karasalihović kazao je da se zbog obaveza i aktivnosti oko funkcionisanja aerodroma, uspostave avio baze Wizz air-a kao i izrade dokumentacije za pristupnu rasvjetu aerodromu sve malo usporilo. “Nakon što smo završili projekat pristupne rasvjete našem aerodomu i trenutno završavamo poslove oko finansiranja realizacije projekta i rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, u toku ove ili početkom naredne sedmice završit ćemo i aktivnosti oko prijema novih 64 zaposlenika na Međunraodnom aerodromu Tuzla, što nas jako raduje”, kazao ja Rifet Karasalihović, direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla. (RTV TK)

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Lijepo, ali meni je dovoljan i “Bundavica-trans”.
Medo vozi kako treba.
Jos kad Dedo dodje, ah meraka !