fbpx

Ulaskom Hrvatske u EU, građani će i dalje moći u ovu državu sa ličnom kartom

1 min. za čitanje

Prijedlog ovog zakona je, uz dva usvojena amandmana, jučer podržala Ustavnopravna komisija Doma naroda, a ranije ga je usvojio i Predstavnički dom državnog parlamenta.

Ministar civilnih poslova BiH Sredoje Nović, koji je prisustvovao sjednici Ustavnopravne komisije, kazao je da je ovo izuzetna prilika da se u BiH donese jedan, u osnovi, dobar zakon, odnosno izmjene i dopune Zakona o ličnoj karti državljana BiH.

“Prije svega, nova lična karta je karta s biometrijskim podacima koja će se, očekujemo, moći koristiti za prelazak državne granice s Hrvatskom koja iduće godine ulazi u EU”, kazao je Nović.

Dom naroda bi trebao razmatrati i zahtjev delegata Dragutina Rodića i Halida Genjca da se Prijedlog zakona o dopuni Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH razmatra po hitnom postupku.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o prekršajima, te nekoliko zakona koje bi delegati trebali razmatrati u prvom čitanju.

Predviđeno je i razmatranje Odluke o učešću policijskih službenika iz BiH u transformiranoj UNMIS misiji (Sudan) u UNMISS (Južni Sudan) i UNISFA (Abyei).

(SodaLIVE.ba/RTVSlon)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments