Uhapšena grupa oštetila budžet BiH za više od dvije milijarde KM

2 min. za čitanje

On je na vanrednoj konferenciji u Banjaluci, održanoj povodom akcije “Pandora” rekao da je na informativni razgovor privedeno više desetina ljudi, te se zahvalio predstavnicima Tužilaštva BiH za saradnju.

Dodao je da će zaposleni kojima bude određen pritvor biti suspendovani.

Mehmedalija Osmić, predsjednik Sindikata zaposlenih u UIO BiH istakao je da je više godina upozoravao na kriminalne aktivnosti iza kojih stoji uhapšena grupa.

“Kemal Čaušević je kriminalac. Ja sam to godinama govorio”, izjavio je Osmić i dodao da su “oni” dio uzimali sebi, a dio dijelili ljudima van UIO.

Timovi tužilaca saslušavaju uhapšene

Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH danas je potvrdio da timovi tužilaca uhapšene saslušavaju na terenu, te da će saslušanja biti okončana u  predviđenom zakonskom roku.

Tužilaštvo će u naredni dan, dva odlučiti za koje osobe će zatražiti pritvor.

Crnalić: Ne mogu vam reći ništa o slučaju

Asim Crnalić, advokat Kemala Čauševića rekao je “Nezavisnim” da nije prisustvovao  privođenjuu svom branjenika, te da on nema informaciju da je on lišen slobode.

“Ne mogu vam reći ništa o slučaju, jer  sam obaviješten da tako moram postupiti. Moj klijent jeste uhapšen. Nije u Tužilaštvu. Rok je 24 sata, onda ga moraju pustiti, ako Sud BiH ne odluči drugačije”, rekao je “Nezavisnim” Crnalić.

On je rekao da nije dobio  dokumentaciju o slučaju, te da ne zna za što Čauševića tačno terete.

Upitan da kaže, gdje se Kemal Čaušević sada nalazi, Crnalić je rekao da o tome ne može govoriti.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Eto zašto se otimaju za vlast,samo da bi instalirali svoje kadrove na vodeće pozicije u državnim institucijama i preduzećima gdje cirkuliše novac.Pohlepa ovih vladajućih struktura nema granica.Ali kako reče pjesnik “…nisu krivi primitivci ni brkati majori…krivi smo mi što smo ih pustili…”