fbpx

U Europskom parlamentu se razgovaralo o zagađenju koje je posljedica rada termoelektrane Tuzla (VIDEO)

0 min. za čitanje

Krajem prošle sedmice je u Europskom parlamentu u Briselu održana je konferencija na temu „Modernizacija i dekarbonizacija energetskih sektora u zemljama zapadnog Balkana i uloga Europske unije u tom procesu“.

Na konferenciji se između ostalog razgovaralo i o problemu zagađenja prouzrokovanog radom termoelektrane Tuzla.

U nastavku možeet pogledati snimak dijela konferencija:

Podijeli ovaj članak
6 komentara
Subscribe
Notify of
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Neka se Tuzla brine o TE Tuzla Mi u Lukavcu imamo zagadjivaca GIKIL koji nas potrova a ovi sto su dosli na vlast pod sloganom – DA LUKAVAC PRODISE – vidimo da nista nemoze delic sve je to bila njegova lafina niti ce Lukavac prodisati nema ni pitke vode nema nista ni od ciscenja jezera nego ima samo laz da bi se doslo na VLAST

Opasna indusrijska postrojenja , posijana u srcu TK, su dio globalnog ekoloskog rebusa koji se promptno mora rjesavati.Smrtonosni dimovi i vode tih postrojenje ne ostaju samo na nasem podrucju i ne truju samo nas narod.
Osjeca to i evropski komsiluk.I njima je garava mecka zaigrala pred vratima. Poocelo se sa TE Tuzla, doci ce na red i ostali zagdjivaci.Pocela je eglena u Briselu, sto znaci da ce uskoro moramo ocekivati emisare sa zahtjevima i ultimatumima. Pa cemo onda vidjeti hoce l’ ko da scipi petlju i pocne se s njima zamajava. Radi se o opstanku Planete.I ko to ne spoznaje, treba da se okane politike i bavi se svojim zanatom, ukoliko ga vec nije zaboravio.

Pa, zato si se ti zabrin'o Herr Blagojevich?! Ajde, doshla “mechka + bukva”* pred europsku demokraciju 😉
*odnosi se na ekolosko animalnu salu vezanu za nastanak Bosanaca (inace nas iz reda ostalih tj. manjina u drzHavi BiH)

Cini mi se da samo Onaj IZA Sahare zna sta je htio da napise . Za pezorativno pisanje potreban je talent i makar opce poznavanje jezika koji je u tvome slucaju neznatan…

Nazalost, Bosnje su preglupe da nesto sami naprave. I Termoelektranu i fabrike nam Tito i stranci napravise, a mi smo ih evo unistili i jos sprovodimo ekoloski genocid nad svojom djecom. Jedina nada je da nam stranci opet uvedu red, ali su sanse slabe jer mi u EU i NATO necemo nikada uci.

Zašto ovom kvazi stručnjakui Žišku, u stvari običnom ucjenjivaču, makar neko iz Tuzlanske Opštinske administracije ne objasni da Elektroprivreda BiH- Podružnica TE Tuzla godišnje uplati 5 miliona i 250 hiljada KM u Budžet Grada Tuzle na ime naknada po osnovu zakona o nakknadama zbog rada postrojenja za proizvodnju električne energije…??!!Tzv. “Jasminov ZAkon” jer ga je izglasala Vlada SDP-a u mandatu 2010-2014 gdoina i primjenjuje se u FBiH samo na Opštinu Kakanji Grad Tuzlu!!! Dakle, Jasmin Imamović i Opština Tuzla dobio onako Glat preko 5 miliona u Budžet, osim povrata novca sa federalno nivoa iz Fonda za okoliš i na osnovu vodnih naknada itd.itd. I onda se Jasmin razbaškari i planira sa svojim Opštinskim službama izgradnju Panonskih jezera, Solnog trga, Trga SLobode,..i ostalih atrakcija…klizališta ,…lizališta na Slanoj banji i sl. Ugasite SVE FAbrike, …hodajte onda onako u krug, ližite sladolede od čistog ozona, sa manje CO2, plivajte u jezerima slanim gdje je voda obogaćena kisikom i gdje u njeoj nema sumpora kao u Petraku… jebo CO i CO2… I onda se vratite u Pećinu odakle ste i došli!