fbpx

Tuzla: Počinju radovi na izgradnji Bingo grada veličine 40.000 m2

2 min. za čitanje

Rok za završetak radova na montaži betonske konstrukcije je početak novembra ove godine. Objekat će se nalaziti u samom centru Tuzle u kojem će biti smješteni, podzemna garaža, hipermarket Bingo, Cinestar, kuglana, restoran sa igraonicom, te poslovni prostori sa prestižnim svjetskim brendovima.

“Gradnja ovog objekta predstavlja pravu promociju mogućnosti kompanije Širbegović. Riječ je o izuzetnom projektu u svakom pogledu, koji će prevazići standarde svih postojećih tržnih centara u Bosni i Hercegovini. Zbog toga nam je veliko zadovoljstvo nastavak veoma uspješne saradnje sa Bingom, za koji smo do sada izgradili veliki broj objekata širom Bosne i Hercegovine. Nedavno smo završili Bingo Bužim, a u toku je montaža betonske konstrukcije za objekat u Trebinju veličine cca 10.000 m2. Prema firmi Bingo a posebno prema njenom vlasniku Senadu Džambiću gajimo veliko poštovanje i zahvalnost, prije svega zbog povjerenja koje su nam ukazali u vrijeme najveće krize kroz koju smo prošli. Bingo ima sjajan tim ljudi sa kojima imamo odličnu saradnju“, kažu u Širbegoviću.

Inače, svi elementi AB konstrukcije će biti proizvedeni u pogonima kompanije “Širbegović” u Gračanici, prema detaljnim nacrtima i statičkim proračunima, u skladu s zakonskim propisima i EU normama.

“Malo se koja kompanija može pohvaliti kapacitetima i brzinom gradnje, koju Širbegović godinama promoviše, gradeći najznačajnije objekte u Regiji.

I u gradnji ovog kolosalnog objekta pristupit ćemo sa inovativnim pristupom po kojem smo poznati, pomičući uvijek ljestvicu ‘prema gore’ kada je u pitanju kvalitet proizvoda kao i kvalitet samog rješenja.

Zahvaljujući primjeni filozofije konstantnog poboljšanja svih procesa, kvaliteta i poslovnih aktivnosti, Širbegović je postao vodeća kompanija na tržištu Zapadnog Balkana, kada su u pitanju betonske konstrukcije.

To je i bio naš strateški cilj, koji ne bismo postigli bez zaposlenika koji svih ovih godina pokazuju visok nivo kompetentosti i entuzijazam prema svojim poslovima“, zaključuju u Širbegoviću.

Podijeli ovaj članak
5 komentara
Subscribe
Notify of
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

B-I-N-G-O ce se zvati zemlja BiH samo gradite centre a sve slabija kupovna moc Pa i ovo narod sto kupuje kupuje samo da bi prezivio ono najosnovnije potrebe za zivot ,Mislim nemam niss protiv grandnje meni ne smeta I ovi sto imaju sve praznije poceli su se radnici sami sa sobom sudarat ..Teska vremena dolaze Bosna je sve skuplja i skuplja za zivit plate kasne penzije i one kasne nista nije sigurno osim da politicari sebe obezbjede a narodu nista Jos je dobro jer je sezona narod moze malo zaradit sta kad dodje zima bit cemo jebani ko sanske koze ….

Valja gradit valja se borit , vremena ce se mijenjat da li na gore il na bolje vidjet cemo , uostalom znamo i rusit , valjda neko i dobije poso u tom bingu , Bosna je neizgradjena i fali nam svasta , od cesta do aerodroma , ovo sto imamo samo su olupine ostale iz vremena jugoslavije , i las vegas je i dubai su bili pustinje sad svi znamo za njih .

Tito gradio fabrike da se u njima radi, prizvodi i nešto ušićari.
A, Anam Oni, zidaju golemli-dućane da u njima teslime pare kojih nejma .
Jebeš poso, udri brigu na veselje !

Tito gradio fabrike da se u njima radi, prizvodi i nešto ušićari.
A, Anam Oni zidaju “golemli-dućane” da se u njima teslime pare kojih nejma .
Jebeš poso, udri brigu na veselje !

Jel’ se meni čini ili je ovo više promocija kompanije Širbegović nego što ima detalja o izgradnji centra?
Iskreno, ne zanima me ni jedno a ni drugo. Valjda ima i bitnijih vijesti?