fbpx

Tržište TK životnim namirnicama je stabilno i dobro snadbjeveno

1 min. za čitanje
Zgrada Vlade TK

jedan je od zaključaka sa današnje sjednice Savjeta za praćenja cijena Vlade Tuzlanskog kantona kojem je predsjedavao Aziz Čačković, ministar Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja.

Savjet za praćenje cijena preporučuje građanima da ne stvaraju bespotrebne zalihe brašna jer će i ubuduće na tržištu biti dovoljne količine osnovnih životnih namirnica a Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja i Vlada Tuzlanskog kantona će potrebnim mjerama održavati dozvoljeni nivo cijena.

Za dugoročnije održavanje stabilnosti tržišta Savjet za praćenje cijena je zaključio da se u Budžetu TK za 2011. godinu planira i iznos od milion KM za Robne rezerve Kantona koja bi se sredstva upotrijebila za nabavku pšenice. Također, Savjet predlaže da se do zakonskog maksimuma planiraju budžetska sredstva za ovu godinu namijenjena subvencijama u poljoprivredi. Na kraju, Savjet je zaključio da Kantonalna uprava za inspekcije i dalje radi na intenzivnoj kontroli cijena osnovnih životnih namirnica, a da posebnu pažnju, prilikom kontrole, obrate na težine hljeba i da li su one u skladu sa cijenama.

(SodaLIVE.ba)

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments