Sredstva za higijenu skuplja do 15 posto

22. Maja 2011.
1 min. za čitanje
Ilustracija

Primjera radi, za najobičniji šampon za kosu u pakovanju od jednog litra, koji je koštao oko 1,80, sada je neophodno izdvojiti do 2,10 KM, a skuplji su i deterdženti za pranje odjeće i posuđa. Ista sudbina dogodila se i sa sredstvima za čišćenje u domaćinstvu, te sa auto-kozmetikom.

Oni proizvođači koji svoje artikle nisu poskupjeli to namjeravaju preduzeti u narednih mjesec, a i oni koji su podigli cijene, ne isključuju mogućnost da će u skorije vrijeme morati ponovo da poskupe svoju robu.

Gordana Bulić, predsjednica Udruženja za zaštitu potrošača TK, naglašava da ovo poskupljenje predstavlja novi udar na novčanike građana. Ona procjenjuje da na higijenu ode sedam do deset posto kućnog budžeta porodice, što, naglašava, nije mali procanat s obzirom na lošu platežnu moć građana.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
2 komentara
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Opet niko neće na ulice,samo plaču.Ma mi smo takav narod:što nas bolje handre ljepše nam je.Možemo se samo nadat da će nas kupit neko i napravit nešto od nas.Ovi naši šupci u svim vladama drugo ne rade nego kradu od vlastitog naroda.

Tuzlak ,valja sa ovim poskupljenjem namaknuti pare u bužetu ,za 5 % -no povećanje penzija ( presipanje iz šupljeg u prazno -eto to ti je tvoja nova vlast )