fbpx

Ponos nacije Lana Pudar osvojila zlato na Evropskom prvenstvu / VIDEO

2 min. za čitanje

Lana Pudar, najbolja bosanskohercegovačka plivačica, na Evropskom prvenstvu za juniorke, koje se održava u Srbiji, u utrci na 100 metara delfin zauzela je prvo mjesto.

Ovim rezultatom ostvarenim u Beogradu, lijepa Mostarka potvrdila je da je jedna od najboljih mladih plivačica Europe i svijeta, i još jednom Bosnu i Hercegovinu stavila na europsku mapu vrhunskih sportskih rezultata.

Ostvarila je u finalu vrijeme 56,95 sekundi i ubjedljivo zauzela prvo mjesto. Lana je oborila rekord Bosne i Hercegovine na 100 metara delfin.

Drugo mjesto je zauzela Martine Damborg (58.35) iz Danske, a treća je bila Šveđanka Emmy Hallkvist (59.00).

Bosanka je u Beogradu u prve dvije utrke na 100 metara bila superiorna. I u kvalifikacijama i u  polufinalu, borbi za finale, bila je među dvije najbolje plivačice po rezultatima.

Kao favoritkinja za medalju ušla je danas u utrci u Beogradu i potpuno dominirala.

Zaista je bila milina gledati Lanu kako na noge diže navijače u Beogradu, gdje su u više navrata izrazili žaljenje što ne pliva za Srbiju.

Za sve to je “krivac” Lanin otac Velibor Pudar, bivši proslavljeni golman Veleža, koji je ne tako davno rekao da će Lana Pudar plivati samo za zemlju u kojoj je rođena – za Bosnu i Hercegovinu.

I zbog toga – raduj se Bosno, Lana Pudar je europska prvakinja!

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments