fbpx

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević upisala pobjedu na biciklističkom maratonu u Hrvatskoj

1 min. za čitanje

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević i trenutno prvoplasirana na svjetskoj UCI maraton ranking listi, upisala je ubjedljivu pobjedu na XCO C1 utrci u Hrvatskoj.

Njemčević je sjajnom vožnjom odnijela pobjedu ispred mađarske takmičarke Csenge Anne Bokros sa prednošću većom od 3 minute te upisala novih 60 UCI bodova.

Naša takmičarka se trenutno priprema za nastup na prvom maraton Svjetskom kupu u Češkoj, a koji se održava za manje od mjesec dana.

“Nastup na utrci u Vodicama je planiran u sklopu pripremnih utrka za prvi Svjetski kup u Nove Mesto na Morave u Češkoj Republici, na kojem sam prošle godine odnijela pobjedu. Trenutno smo u posljednjoj fazi priprema tako da svakog vikenda vozim utrke na kojima podešavamo novi bicikl i radimo na sitnim detaljima. U sjajnoj sam formi i u novu sezonu ulazim sa velikim samopouzdanjem da odbranim titulu ukupne osvajačice UCI Svjetskog kupa”, rekla je Lejla Njemčević.

Prije nastupa na Svjetskom kupu najbolja bh. biciklistkinja nastupit će na još jednoj pripremnoj utrci u Italiji naredne sedmice.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments