fbpx

Omerdić prozvao Delića: Rado ću sa Dževdom piti kafu, za razliku od vas koji kafe pijete sa Mićom Kraljevićem!

4 min. za čitanje

Na sjednici GV Lukavac došlo je do rasprave između Edina Delića, gradonačelnika Lukavca i Kenana Omerdića, vijećnika u GV Lukavac.

U toku rasprave, Delić je istakao kako je Omerdić čovjek koji kao predsjednik SDP-a pravi loše rezultate za razliku od vremena kad je na tom mjestu bio Delić. Također, Delić je prozvao Omerdića da je što više govori, sve bliže SDA i da bi bilo dobro da ga primi za predsjednika jer ukida stranke jednu po jednu. Također, pozvao je vijećnika SDA da slijedeći put na iftar pozovu i Omerdića.

-Čovjek je zreo za iftara i to u prvom safu. To su krupne naše razlike. Znamo mi doktore Omerdiću s kim popijete kafu i s kim sjednete. Znaju to ljudi u SDP-u i to vam je problem, izjavio je između ostaloga Edin Delić za Kenana Omerdića.

Na ovo nije ostao dužan Omerdić:

-Ja sam samo spomenuo da ste zamijnili 11 direktora u Domu zdravlja. Vrlo rado ću se odazvati iftaru. Nemojte tako omalovažavjuće ismijavajući se, pričati o iftaru Gradonačelniče. Time vrijeđate osjećanja mnogih građana. Što se tiče kafa, mi Lukavčani pijemo kafe svaki dan, jedni sa drugima. Vi što dođete ovdje na posao i vratite se u Tuzlu kući, očito ne razumijete. Ako aludirate na kafu sa Mujkićem, mojim komšijom? Rado ću sa Dževdom uvijek piti kafu, za razliku od vas koji kafe pijete sa Mićom Kraljevićem, a svi dobro znamo ko je on.

Delić je odgovorio kako je ovo zloruda opaska i da je Mićo Kraljević, načelnik Vlasenice koji igrom slučaja nije osuđen i optužen. Također je izjavio da je iz muslimanke porodice i da nema ništa protiv iftara.

Napominjemo da je 2017. godine, Tužilaštvo BiH protiv sadašnjeg načelnika opštine Vlasenica Miće Kraljevića i još tri osobe podiglo optužnicu za ratne zločine. Kraljević je bio komandant tzv. Specijalne policijske jedinice, čiji su pripadnici silovali, pljačkali, ubijali i zatvarali vlaseničke Bošnjake.

Kraljević je bliski saradnik Milroada Dodika i član njegove partije, Dodiku je 2018. godine uručio i Zlatni grb općine Vlasenica, kao najveće priznanje koje ova lokalna zajednica uručuje pojedincima. Krajem 2017. godine Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu protiv Kraljevića. Njega je svjedočeći u svoju korist na Sudu BiH prozvao osuđeni vlasenički ratni zločinac Predrag Bastah. Bastah je tokom suđenja za učešće u ubistvima 37 civila bošnjačke nacionalnosti na lokalitetu Mračni do, nekoliko puta prozivao Kraljevića kao i Kraljevićevu sestru Višnju Aćimović.

Vlasenica je grad u kome su se desila neka od najbrutalnijih ubistava u ratu u BiH.  Prema izjavama svjedoka ali i onih koji su te zločine priznali upravo je načelnik koji je uputio dopis da se smanji glasnoća ezana sa vlaseničkih džamija bio onaj koji se pitoa ko će preživjeti, a ko umrijeti. U Sušici, logoru smrti, rijetki su oni koji su doživjeli da budu oslobođeni.

Načelnik opštine kajanje zbog gore nabrojanih zvejrstava nikada nije iskazao, sjetio se da onima koji su se u svoj grad vratili utiša ezan. Smeta mu, kao što mu najvjerovatnije smetaju i oni. Što žive, tu, u svojim kućama. U svojim selima. U svom gradu. Iako ih je mnogo manje, ima ih. U svojoj Vlasenici.

Pored ratnih zločina za koje je optužen, kao i njegova sestra Višnja kao poslanik SNSD-a u parlamentu RS Miroslav Kraljević priznao je da je u septembru 2010. godine učestvovao u otmici odbornika u Skupštini opštini Osmaci Laze Vidakovića i sa Okružnim tužilaštvom u Bijeljini sklopio je nagodbu o priznanju krivice. Kažnjen je sa 4.000 KM.

O susretu Delića i Kraljevića iz 2021. godine pisao je portal Tuzla press.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
9 komentara
Subscribe
Notify of
9 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Bravo Omerdicu…samo ostro sa ovim teletabisom iz Tuzle…za kojeg cemo tek da vidimo kako ce sad za lokalne izbore da izvede marifetluke o obaveznom prebivalistu na Opstini na kojoj se kandidujes za Nacelnika…obzirom na najnovije Smidtove tehnicke izmjene izbornog zakona?!!
Hocel Tuzlak koji je prodao sve stanove sto je imao I naslijedio sada mozda da Cips prenese u Poljice gornje I tamo zivi sa porodicom?!…vidjecemo cega se lik dosjetio! Dobro si mu zacero Kenane svaka cast, magare je to neuko bez obzira sto voli da se predatavlja da je mnogooo pametan ipak je on jedan provincihalac nakalemljeni u ovaj radnicki grad!

Delic ce ovog teletabisa omerdica napravit od zice.

Sve što mi je Delić mrži, Omerdić mi je draži.
A bolan, bolan ismijavati se na račun Iftara…kako te nije stid prase jedno debelo.

vise ismijavaju iftar ovi turbo muslimani,,,ko fol nesto poste,pa odu jednom u godini u dzamiju na bajram,a onda iz dzamije u kafanu

Delicu vjerujem da znas da si ovom glupom prozivkom i izjavom sebi zatvorio vrata…pomest ce te Omerdic na izborima

nemoj me nasmijavat,,,ovaj ublehas da pomete Delica,,,znas li sta pricas

Znamo mi da je tebi draza krmetina od iftara, krmak jedan.

Rumeni daj petokrake one didi,bravo Keno u kost.

Last edited 19 days ago by Nazif Aranzman

Deliću udri Miću po glaviću.