fbpx

Lejla Tanović upisala prvu pobjedu u novoj sezoni

1 min. za čitanje

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Tanović upisala je prvu pobjedu u novoj sezoni. Tanovićka je odnijela pobjedu na UCI S2 utrci u Španjolskoj, a koja se vozila u četiri etape te upisala novih 80 UCI bodova.

Dominantnom pobjedom u prvoj etapi naša biciklistkinja obukla je žutu majicu, odnosno majicu lidera utrke i upisala pobjede na preostale tri etape. Nakon serije uspješnih utrka u Španjolskoj, Tanović očekuje napredak na UCI ranking listi na kojoj trenutno zauzima osmo mjesto.

Ovo je moja prva pobjeda u Španiji i veoma sam sretna zbog forme u kojoj se nalazim. Pobjedom sam upisala novih 80 UCI bodova i trebala bih napredovati za jednu poziciju na UCI ranking listi. Na utrci najveći izazov su svakako bili vremenski uslovi. Kiša je počela padati u drugoj etapi tako da su staze bile izuzetno tehnički zahtjevne zbog velikih količina blata, vidjeli smo veliki broj padova i tehničkih problema. Serijom utrka u Španiji završili smo pripremni period za ovu sezonu“, rekla je Lejla Tanović.

Naredni nastup za našu takmičarku bit će utrka Roc Laissagais koja se održava u Francuskoj, a riječ je o najjačoj UCI HC kategoriji.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments