fbpx

Košarkašice BiH trenirale u Orenburgu, u četvrtak meč sa Švicarskom

1 min. za čitanje

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine obavila je prvi trening u Orenburgu, gdje će odigrati preostale dvije utakmice u kvalifikacijama za Eurobasket.

Košarkašice BiH očekuju utakmice protiv Švicarske, 4. februara i Estonije dva dana kasnije.

Nakon četiri kola reprezentacija BiH zauzima drugo mjesto u grupi sa sedam bodova i potrebna joj je pobjeda nad Švicarskom za plasman na Eurobasket.

Selektor Goran Lojo u ovim utakmicama neće moći da računa na tri standardne košarkašice, Maricu Gajić, Tamaru Kapor i Jonquel Jones, što će biti veliki hendikep za bh. tim s obzirom na to da je riječ o igračicama koje su u proteklim mečevima bile ključne u pobjedama. No, u taboru BiH vlada optimizam i uvjerenje da će reprezentacija nakon više od 20 godina izboriti učešće na smotri najboljih evropskih selekcija.

Lojo je za ove mečeve pozvao 15 igračica, a na spisku su: Milica Deura, Anđela Delić, Nikolina Džebo, Irena Vrančić, Nikolina Babić, Miljana Džombeta, Melisa Brčaninović, Jovana Marković, Matea Tavić, Milina Mišeljić, Sandra Abazović, Courtney Hurt, Nataša Tomasović, Nikolina Delić i Dragana Domuzin.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments