fbpx

Rješavanje problema radnika prioritet Vlade TK

2 min. za čitanje

Sastanak u Uredu premijera Tuzlanskog kantona imao je za cilj potaknuti konkretne korake oko provedbe Sporazuma koji su potpisali Vlada i Kantonalni odbor Saveza samostalnih sindikata BiH.

Posebna pažnja posvećena je rješavanju problema radnika zaposlenih u metalskoj djelatnosti ali i drugim privrednim granama, pri čemu su istaknuti problemi radnika koji ne mogu biti penzionisani zbog neuvezanog radnog staža, iako su stekli ostale uslove za odlazak u penziju.

”Nakon što nam u narednih nekoliko dana predstavnici sindikata dostave analizu stanja i svoje prijedloge rješenja, organizirat ćemo sastanak na kojem ćemo okupiti predstavnike svih relevantnih subjekata koji će sudjelovati u rješavanju problema“, rekao je premijer Vlade Tuzlanskog kantona Sead Čaušević.

Učešće članova sindikata u tijelima Skupštine Tuzlanskog kantona, kao i participacija u upravljačkim tijelima institucija i preduzeća koji su u većinskom državnom vlasništvu, također je bila tema današnjeg razgovora kojem su u ime Vlade Tuzlanskog kantona, osim premijera Čauševića, prisustvovali ministrica obrazovanja Nađa Avdibašić-Vukadinović, ministar pravosuđa i uprave Alen Taletović i pomoćnik ministra industrije, energetike i rudarstva Ishak Gergić.

U ime Saveza samostalnih sindikata BiH sastanku su prisustvovali predsjednik Ismet Bajramović, predsjednik Sindikata metalaca BiH Muhamed Hadžić, predsjednik tuzlanskoga Kantonalnog odbora Saveza samostalnih sindikata Fahrudin Šahović i predsjednik Sindikata metalaca Tuzlanskoga kantona Mešan Vildić.

(SodaLIVE.ba/RTV Slon)

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments