Rekonstrukcija petlje Šićki Brod počinje naredne sedmice

1 min. za čitanje

putRekonstrukcija petlje Šićki Brod trebala bi početi naredne sedmice.Trenutno se radi na rješavanju mnogobrojnih sudskih žalbi, a za projekat je uloženo 18 miliona KM, istakao je Nail Šećkanović, ministar prometa i komunikacije u FBiH. Kada su u pitanju radovi na izgradnji auto-ceste Tuzla – Sarajevo prema riječima Šećkanovića, idu po planu, što potvrđuje i izgradnja jednog gradilišta na području Olova u vrijednosti od 13 miliona maraka.

Trenutno se radi i na idejnom projektu izgradnje auto-ceste Tuzla – Orašje i očekuje se da će projekat biti gotovo do kraja godine. Izgradnja ceste radit će u fazama. Iako nema nadležnosti nad Aerodromom u Tuzli, Federalno ministarstvo za promet i komunikaciju izdvojilo je novčana sredstva za nabavku najsavremenije opreme.

U toku je instaliranje uređaja za praćenje kontrole leta koji vrijedi oko milion maraka,te je uloženo blizu milion maraka za nabavku druge opreme.Vlada Federacije obezbijedila je 200.000 maraka za sufinansiranje prve aviolinije Sarajevo – Tuzla – Frankfut dva puta sedmično, istakao je Šećkanović.

U toku su i pregovori oko otvaranja novih aviolinija, a kada je riječ o izgradnji regionalni puteva Vlada FBiH ove godine će za Tuzlanski kanton izdvojiti oko 5 miliona maraka.

(RTV Slon)

Podijeli ovaj članak
2 komentara
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ovo sa aerodromom mi se jako svidja.Svuda u svijetu aerodromi su prozor u svijet.Gdje je aerodrom tu se smjestaju velike firme,u blizini stanuju poslovni ljudi itd.
A i Lukavac dobija automatski na svojoj atraktivnosti, jer veza sa svijetom je samo nekoliko km od njega!
Ako na celo aerodroma dodju sposobni ljudi,to je velika prilika za cijeli kanton !

Magic

mnogo je tu ovih “ako” al vidjecemo , mozda jednog lijepog dana , ko zna.

adbanner