Rekonstrukcija petlje Šićki Brod još neće početi

31. Jula 2009.
1 min. za čitanje

putRekonstrukcija petlje Šićki Brod još nije počela, iako je ministar prometa i komunikacija Federacije Bosne i Hercegovine Nail Šećkanović, prilikom posjete Tuzlanskom kantonu najavio da će početi ove sedmice.

Kako saznajemo, radovi na rekonstrukciji petlje Šićki Brod, iako je najvaljeno, još neće početi. Na ovoj dionici puta nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi, a nije odabran ni izvođač radova. Tačno je da je postupak ekspropriacije u toku, ali kad će biti završen niko ne zna. – Imovinsko-pravni odnosi na ovoj dionici još uvijek nisu riješeni. To je dug i mukotrpan posao, i zaista ne mogu da kažem kad će se ovo riješiti, izjavio je Mirsad Dizdarević, Izvršni direktor za tehnička pitanja JP Direkcije cesta FBiH Prema njegovim riječima, općina Tuzla bi trebala da izda graševinsku dozvolu kako bi se uradila rekonstrukcija dijela puta, gdje je proces ekspropriacije završen.

Dakle radovi na rekonstrukciji petlje Šićki Brod će početi kada budu ispunjeni tehnički uslovi, a kad će to biti niko ne zna. Projekat postoji, novac postoji, ali konkretnih koraka još uvijek neće biti. Ukupna vrijednost projekta na rekonstrukciji petlje Šićki Brod, koji finansira Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, iznosi 6 miliona KM.

Podijeli ovaj članak
3 komentara
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

radovi na rekonstrukciji petlje Šićki Brod će početi kada budu ispunjeni tehnički uslovi, a kad će to biti niko ne zna ,

zanimljiva informacija , nema sta , dok oni pocnu pare ce nestat , tako da od toga nema nista.

Tako to inace hoda , takva ti je , politika BiH …

Ma mislim da ce se ona rekonstruisat za nekih 10-tak do 20 godina