Pripremite zimsku odjeću: Od sutra snijeg i minusi!

2 min. za čitanje

snijeg1

Jutarnja temperatura zraka isnosit će od minus 2 do 3 stepena Celzija, na jugu Hercegovine od 5 do 9 stepena Celzija, a najviša dnevna temperatura iznosit će od 0 do 5 stepeni Celzija, a u Hercegovini od 8 do 12 stepeni Celzija.

Oblačno sa snijegom u većem dijelu zemlje će biti i u utorak i srijedu, a temperature će dodatno pasti. Prema prognozama meteorologa jutarnja temperatura će iznositi od minus 5 do minus 1, a u Hercegovini od 1 do 5 stepena Celzija, dok će najviša dnevna biti od minus tri do jedan, a na jugu Hercegovine od 4 do 8 stepena Celzija.

Uz relativno nepovoljne biometeorološke prilike, moguće su pojačane tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata. Osjetno niže temperature, kao i padavine, naročito u dijelu Bosne, dodatno će kvariti ugođaj. Na jugu će, kao i u većem dijelu zemlje preovladavati sjeverno strujanje, pri čemu bi, uz više sunca, opšta slika ipak trebala biti ljepša.

Danas prijepodne je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša je padala u Hercegovini.

Temperature zraka izmjerene u 10 sati imale su sljedeće vrijednosti: Bjelašnica -4 stepena, Bugojno, Livno i Tuzla 2, Sokolac i Zenica 3, Doboj i Ivan-sedlo 4, Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Gradačac, Sanski Most i Zvornik 5, Sarajevo i Srebrenica 6, Prijedor 7, Mostar 8 i Neum 9 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(SodaLIVE.ba/Depo)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar