Radnički ostvario pobjedu u Zenici: 50 koševa Ćosića!

2 min. za čitanje

NIK_4907

Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 31:29 za domaće košarkaše, a nakon treće četvrtine naši košarkaši su imali prednost od 3 poena (49:52). U prva tri dijela utakmice nijedna ekipa nije imala veću prednost od 6 poena. Zadnju četvrtinu bolje otvaraju domaći i prednost se stalno povećava do maksimalnih 11 poena (76:65). Od tog trenutka, do kraja utakmice, domaći postižu samo 4 poena, a naši momci 15 poena, pa utakmica završava neriješeno 80:80. Ovaj preokret je uslijedio nakon nekoliko uzastopnih pogreški i promašaja domaćih. U opisanom periodu, pri rezultatu 80:78 i na 10-ak sekundi do kraja, domaći promašuju dva slobodna bacanja, što je stvorilo mogučnost da gosti izjednače ili čak trojkom i pobjede. Bila su dva poena u zadnjoj sekundi za goste i otišlo se u produžetak od 5 minuta, jer je rezultat neriješen, 80:80.

U produžetku domaći prvi postižu 2 poena, a onda trojkom goste dovodi u vođstvo njihov najbolji igrač sa brojem 5 (Ćosić), koji je na ovoj utakmici postigao 50 poena. Do kraja produžetka gosti više nisu ispuštali stečenu prednost, te ona iznosi i do 6 poena i utakmicu rutinski privode kraju do konačnih 91:96. Iz kluba KK Zebac su čestitali ekipi KK Radnički na pobjedi i njihovom igraču Ćosiću na postignutih 50 poena!

Ovom drugom uzastopnom pobjedom, Radnički je skočio na 5. mjesto sa učinkom od 2 pobjede i 3 poraza. U 6. kolu Radnički je domaćin ekipi KK Donji Vakuf.

Podijeli ovaj članak
3 komentara