fbpx

Pred zgradom Vlade FBiH nisu se pojavili ni organizatori protesta!

1 min. za čitanje

Protest nezadovoljnih neformiranjem vlasti u BiH je, međutim, propao, jer se niko, čak ni organizatori, nisu pojavili u zakazano vrijeme na dogovorenom mjestu

Nakon Egipta, Jemena, Libije, Behreina, Tunisa, Hrvatske i Banje Luke, organizirane su preko Facebooka demonstracije i u Sarajevu, ali bezuspješno. Naime, na ovoj društvenoj mreži objavljen je poziv za masovne demonstracije u Sarajevu, za, kako je navedeno, rušenje Dejtonskog ustavnog poretka u Bosni i Hercegovini.

Demonstracije su se trebale održati danas u 12 sati ispred zgrade Vlade Federacije BiH (Alipašina 41), ali su propale jer se niko nije odazvao pozivu.

U svom pozivu Partija rada je poručila da je ‘nakon 21 godinu života kroz koji smo pretrpjeli rat, glad, krah ekonomije i privrede te nepravdu koja nam se konstantno nanosi vrijeme da po uzoru na druge narode učinimo nešto za sebe svoju budućnost i budućnost naših budućih naraštaja. Konačno je vrijeme da se SRUŠI nametnuti ustavni poredak iz Dejtona i da konačno postanemo normalna zemlja kojoj će se dati prilika da krene naprijed’.

Čini se da u ove ideje niko ne vjeruje, pa ni sama Partija koja je ‘organizirala’ demonstracije.

Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ne mogu da vjerujem da ti momci vjeruju da se bez CIA mogu organizovati “spontani” masovni protesti – citaj drzavni prvrati.
PROBUDITE SE!!!

Skontali da nemaju protiv koga protestvovati,a i Lagumdzija se smirio-ceka da prođe ovaj “Arapski sindrom” pa da napravi ALIJANSU ZA RASPAD BIH.Dolaze jos teza vremena pa se sada svi “kaju” sto su uopste izlazili na izbore,pokradeno sto se pokrasti moglo,profitabilne firme rasprodane…vidim i ne zuri im se,ubiraju bogovske plate a narod gladuje…Ne izlaze na proteste gladni ljudi nego oni koji neznaju kolko imaju a da im je jos.

hahaha nismo mi nizasto…mi smo naucili u ovom sranju da zivimo ii za bolje ne znamo…tako da nam ova situacija ne pada tesko…ovako je od kako znam za sebe…

U ovoj drzavi ni revolucija nema perspektivu.