fbpx

U FBiH će u petak, 4. marta, početi isplata penzija za februar

1 min. za čitanje

Koeficijent za obračun penzija bit će kao u januaru, što znači da će za redovne ostati 1,65, a za povlaštene 1,485. Prosječna penzija za februar iznosi 339 KM. Najniža penzija je 296, a najveća 1.975 KM.

Penzije za februar primit će 369.101 osoba.

Ukupna potrebna sredstva za isplatu penzija, s uračunatim troškovima, iznose 136 miliona KM.

Vlada Federacije BiH danas će, prema najavama, uplatiti 14 miliona KM za isplatu povlaštenih penzija, navode iz federalnog penzijskog fonda.

(RTVTK)

Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Izdržte ljudi još tri dana,
počeli su crveni sa starom recepturom – pomjeranje datuma isplate po 4-10 dana.
Za prošli mandat u 2 godine su ukrali 3 penzije .Umjesto 24 isplatili su samo 21 penziju .

“Tako je!” povikase hariscici. Njih “cetverica” (4)-brojem i slovima! Kad je Haris bio glavni bilo nam je “Moj je zivot Svicarska”! Rugaj se rugaj uz onu “rugala se ruga pa joj postala druga”! Ajde riSta lagano u slajfok, dobro navuci priglavke i pazi se “prihlade”… u tvojim godinama je rizicno razmisljat’ jer se pocinjes zaboravljat’ Aj sad lagano uzdravlje!

Postoji pjesma od bore corbe-kako je lepo biti glup-a to harisovci dokazuju svaki dan.Pa vi ste jos na vlasti ako se ne sjecas,nova vlast jos nije formirana to svi znaju naravno,pa tako crveni ne dijele nikakve penzije nego tvoja gamad….

Corbu nesto ne gotivim ali pjesma pristaje uz ove Za XYZ! I sjela mu je ko Sargi motka 🙂 A da nije ovaj tipus fagot? Sumnjiv mi je ?Q? :biggreen: 🙂