Poslanici SDA i SBiH neće glasati za Prijedlog zakona o JMB

2 min. za čitanje

BerizBelkicPrema ovom Prijedlogu, Federacija BiH imat će pet registracionih područja, Republika Srpska tri, a Brčko distrikt će biti jedno područje.

Za zastupnike Stranke demokratske akcije i Stranke za BiH u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, ovakve izmjene i dopune Zakona o JMB sa registracionim područjima u okviru entiteta i distrikta su nedopustive.

Zastupnik Beriz Belkić iz SBiH kaže da na sutrašnjoj sjednici Parlamenta on i njegove stranačke kolege neće podržati prijedlog Vijeća ministara.

“Sada smo platili cijenu i odustali od nečega što je neka vrsta armature za BiH, koja je vrlo značajna. U svemu i na svakom koraku prihvatamo određena odvajanja. Za nas je ovo rješenje neprihvatljivo i mi nećemo glasati za njega”, kaže Belkić za naš portal, te dodaje da je ovo još jedan ustupak za fotelje pojedinih političara.

Šefik Džaferović, zastupnik SDA, kaže da je usvajanje Prijedloga zakona o JMB bespogovorno prihvatanje ultimatuma političkih stranaka iz RS-a za, kako je kazao, očuvanje fotelja SDP-a i SBB-a.

“Ukoliko ovo rješenje stupi na snagu, ono će ograničiti temeljne ljudske slobode građana. Sudeći prema dosadašnjem ponašanju SDP-a i SBB-a da po svaku cijenu sačuvaju svoje pozicije, ovakva odluka mogla bi postati presedan za svođenje i drugih nadležnosti države BiH isključivo u entitetske granice”, kaže Džaferović za Klix.ba.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
2 komentara
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

bolje prevedeno: kao kučke nas štite pa pričaju o kujama, pa nas onda kuje štite pa pričaju o kučkama, jadnici

Oni se prepucavaju, a puca po narodu,neznam samo dokle ce mo to gledati i trpjeti ali tako ste glasali pa sada uživajte…