fbpx

Pogledajte zaplijenjene skupocjene automobile

2 min. za čitanje

Danas je prezentovano nekoliko desetina automobila, a kako saznajemo od glasnogovornika Tužilaštva BiH, Borisa Grubešića, mnoga zaplijenjena vozila vraćena su njihovim vlasnicima. Ostala zaplijenjena auta će nakon svih potrebnih vještačenja biti vraćena vlasnicima.

Foto: Feđa Krvavac

Tokom akcije privedeno je i saslušano nekoliko desetina osoba, a za krađu vozila sumnjiči se blizu 30 osoba i većina njih se nalazi u pritvoru ili su pušteni na slobodu uz mjere zabrane.

Zaplijenjeni automobili najviše su kradeni s područja Kantona Sarajevo, a i osobe koje su uključene u ovaj kriminal uglavnom su iz tog kantona.

Foto: Feđa Krvavac

Među osumnjičenima su i neki uposlenici bosanskohercegovačkih autokuća, kao i institucija koje su vezane za uvoz vozila.

Grubešić je istakao i to da su brojna zaplijenjena vozila fiktivno uvezena. Naime, automobil ukraden u BiH dobijao je papire i dokumentaciju kao da je uvezen iz, naprimjer, Švicarske.

Cijena svakog ukradenog automobila je iznad 10.000 KM, a najčešće se kradu Golfovi 4.

Foto: Feđa Krvavac

U aktivnostima i pretresima provedenim po nalogu Tužilaštva BiH, u okviru udružene policijske akcije “Kamen”, u kojoj je učestvovalo više stotina policijskih službenika iz oba entiteta, pronađena je i zaplijenjena veća količina dokaznog materijala.

U akciji su pronađeni alati korišteni za krađu motornih vozila, laptopi, kao i sofisticirani kompjuterski dekoderi, korišteni za krađu skupocjenih vozila novije proizvodnje, kao i oprema za krivotvorenje i prekucavanje brojeva šasija, te drugi alati i materijali korišteni za izvršenje krivičnih djela.

Foto: Feđa Krvavac

Istraga protiv automafije se nastavlja.

(SodaLIVE.ba/Sarajevo-x)

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Aferim… Svaka cast.

Eto koja se auta kradu, samo treba pogledati slike. Sve ili W ili Audi…