fbpx

“Očekujem fer i sportsko navijanje”

2 min. za čitanje
Safet Sušić

Popularni Pape još ranije je najavio da će BiH na teren Bilinog polja istrčati u sljedećem sastavu: Hasagić, Mujdža, Mravac, Spahić, Lulić, Rahimić, Medunjanin, Pjanić, Misimović, Ibišević i Džeko.

˝Od publike u Zenici očekujem fer i sportsko navijanje˝, kazao je Sušić jučer i dodao da je najveća prednost BiH domaći teren, a najavio je i otvorenu igru od samog početka. ˝Moramo napadati od samog početka. Igrat ćemo s dva napadača i Misimovićem iza njih, ali očekujem da se svi vrate u odbranu kako bi pomogli zadnjem redu˝, zaključio je on. Reprezentativac BiH Haris Medunjanin je rekao da je svima u reprezentaciji BiH drago što se opet igra u Zenici jer je pred zeničkom publikom, koja stvara izvanrednu atmosferu, lakše igrati nego bilo gdje drugo.

BiH je u okviru Grupe D odigrala tri susreta i zabilježila trijumf u Luksemburgu od 3:0, remi u Albaniji (1:1), te poraz na domaćem terenu od Francuske (0:2). Vodeća je Francuska s 12 bodova iz pet utakmica, a slijede Bjelorusija sa osam i Albanija sa pet bodova iz četiri utakmice. BiH je četvrta sa četiri boda, uz susret manje, dok je Rumunija zabilježila dva boda, a autsajder Luksemburg osvojio je bod. Utakmica se igra od 19:15 sati. Sude arbitri iz Španije, predvođeni Fernandom Teixeirom Vitienesom.

Zbog povećane frekvencije saobraćaja na dan održavanja utakmice, u periodu od 16:00 do 19:30 sati, obustavlja se saobraćaj od ulice Adolfa Goldbergera do ulice Fra Ivana Jukića, te od Bulevara Kralja Tvrtka do raskrsnice Kamberovića most. Režim odvijanja saobraćaja se mijenja i u ulici Nikole Tesle, gdje je zabranjeno kretanje vozila iz ulice Zmaja od Bosne. Privremeno će se dozvoliti ulazak u ovu ulicu, kako bi se omogućilo parkiranje vozilima. U Školskoj ulici bit će uklonjene betonske saksije, kako bi se omogućio ulazak vozila na parking prostor na Trgu BiH.

(SodaLIVE.ba/ONASA)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments