fbpx

Isplata penzija od 5. aprila

1 min. za čitanje

Zbog nepostojanja Upravnog odbora Zavoda PIO/MIO FBiH, nalog za isplatu martovskih penzija opet će dati Zijad Krnjić, direktor Zavoda. Koeficijent za obračun penzija ostat će neizmjenjen, a isplata će početi 5. aprila.

U Ministarstvu rada i socijalne politike FBiH još uvijek stoje dostavljena samo dva imena kao prijedlozi za članove novog Upravnog odbora, i to oba iz udruženja penzionera.

Od deset kantona iz kojih treba biti po jedan član, dosad su konkursi za tu poziciju raspisani samo u Unsko-sanskom, Posavskom, Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Sarajevskom i Kantonu 10.

Mandat prošlog saziva Upravnog odbora Zavoda PIO/MIO FBiH istekao je još 18. novembra 2010. godine. Vlada FBiH je istom sazivu bila produžila mandat na dva mjeseca, ali ni u tom roku ništa nije urađeno po izboru novih članova.

Ministarstvo rada i socijalne politike poslalo je još krajem decembra 2010. godine dopis kantonalnim vladama da raspišu konkurse i predlože članove za Upravni odbor Zavoda, ali ni iz jednog, od ukupno deset federalnih kantona, imena još nisu poslana.

(SodaLIVE.ba/SAN)

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

bas kad mi se stare tike poderu…dobije stara penziju i kupit ce mi nove…udri lola