Novi cjenovnik poštanskih usluga BH Pošta

1 min. za čitanje

bhpostaNovi cjenovnik, koji je proizašao iz Odluke Agencije koja podrazumijeva da tarife rezervisanih poštanskih usluga moraju biti transparentne i jednake na cijelom području BiH, obavezao je javne poštanske operateratere u BiH da svoje postojeće cjenovnike usklade s Odlukom, što dotad nije bilo jedinstveno rješeno.

Stupanjem na snagu novog cjenovnika poštanskih usluga, sva tri javna poštanska operatera u BiH (JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo, HP Mostar i Pošte RS AD Banja Luka) imat će jedinstven cjenovnik i nomenklaturu poštanskih usluga.

Polazna osnova za usklađivanje cjenovnika je utvrđena osnovna cijena standardiziranog pisma, mase do 20. grama u iznosu 0,90 KM, iz čije cijene su izračunate cijene ostalih poštanskih usluga.

Novi cjenovnik poštanskih usluga JP BH Pošta stupit će na snagu 1. augusta 2013. i bit će objavljen na zvaničnoj web stranici www.posta.ba, te na izvodima iz cjenovnika poštanskih usluga JP BH Pošta koji se nalaze u svakoj poštanskoj jedinici.

Dodatne informacije u vezi s novim cjenovnikom poštanskih usluga moguće je dobiti pozivom na broj 1312 – Kontakt centar, saopćeno je iz JP BH Pošta.

(SodaLIVE.ba/Fena)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments