fbpx

“Nikada ne bih banalizirala ono kroz šta su žrtve u BiH prošle”

2 min. za čitanje

Ona je navela da je u medijima bilo puno pogrešnih informacija o njenom filmu.

“Željela bih vas uvjeriti da mi je uvijek bila namjera da ovu priču, koja je smještena u Bosni i Hercegovini, ispričam s dostojanstvom i velikim poštovanjem prema ljudima vaše zemlje”, naglasila je Jolie.

Potvrdila je također svoju želju da se sastane sa članicama Udruženja tokom sljedeće posjete Sarajevu u novembru, u cilju da sazna i još bolje razumije stradanja i zlostavljanja koja su pretrpjeli ljudi u BiH.

“Također se nadam da će taj susret biti prilika da pojasnimo sva nerazumijevanja vezana za ovaj projekt, koja su nastala kao rezultat pogrešnih informacija u medijima”, zaključila je u pismu.

Iz Udruženja “Žena-žrtva rata” navode da je njima sve što je navedeno u pismu već poznato iz medija, posebno činjenice da Jolie dolazi u ovom mjesecu u Sarajevo da bi završila scene za film, a ne da razgovara o tome da li ga treba producirati.

“Poznato nam je i to da “saosjeća”. Znači obična kurtoazna nota i ništa više. Naročito su Amerikanci vješti u izražavanju “saosjećanja” i izvinjavanju u beskonačnost – nakon što obave svoj posao”, ističe se u saopćenju Udruženja, koje potpisuje njegova predsjednica Bakira Hasečić.

(Fena)

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments