fbpx

Najava: Koncert sevdalinki u Tuzli

2 min. za čitanje

Članovi udruženja i svi drugi gosti i posjetioci imat će priliku i da provedu ugodno veče uživajući u  kvalitetnim interpretacijama nekih od najboljih izvođača iz cijele BiH. Tokom višesatnog programa predviđeni su nastupi: Ramize Milkunić,Andrije Števanića, Safeta Dedajića, Reufa Fekovića, Vesne Hadžić, Faruka Repovca, Arifa Alajbegovića, Nune Pirić, Arifa Ahmetaševića, Mirsada Ahmetaševića, Tanje Petrović, Refika Šubića, Nedžada Smajlovića, Senada Gračića, Feride Kavgić, Mehe Mujakića, Mirsade Šabanović, Suada Softića, Zumrete Mahmudbegović, Zade Kasumović, Džavida Pamukovića i Azre Husarkić i drugih.

Sve izvođače pratit će orkestar Udruženja „Sevdalije“ pod vodstvom Abaza Bijedića.

Cijena ulaznice je 10 KM a kompletan prihod namijenjen je za finansiranje daljeg rada udruženja, koje je neprofitno i zasnovano na volonterskom radu ljubitelja tradicionalne pjesme sevdalinke.

Interesantna je informacija da je veliki broj muzičara u orkestru i članova udruženja i izvođača  zapravo iz Lukavca. Razlog za njihovo djelovanje unutar udruženja koje je registrovano u Tuzli jeste odsustvo prilika da nastupaju u Lukavcu u kojem je kulturni život skoro potpuno zamro. Tako se sve više talentovanih građana sa područja naše općine odlučuje da svoje znanje i umijeće iskažu u Tuzli ili nekom od susjednih gradova.

Organizatori subotnjeg koncerta su pozvali sve zainteresovane da im se pridruže ove lijepe večeri, koja će biti u znaku pjesme i plesa.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Sevdalinka je bosanski bluz (blues), samo mnogo suptilniji.