fbpx

IMEL i Kaspersky predstavili napredna sigurnosna rješenja

3 min. za čitanje
IMEL i Kaspersky predstavili napredna sigurnosna rješenja

Prezentaciju je pred više od 50 prisutnih učesnika, IT stručnjaka iz najvećih bosanskohercegovačkih kompanija te predstavnima javnog i finansijskog sektora u ime organizatora otvorila Amra Brkić, marketing menadžer kompanije IMEL.

Gospođa Brkić je prisutnim gostima predstavila današnjeg Organizatora koji na tržištu Bosne i Hercegovine uspješno posluje 21 godinu i jedan je od lidera u implementaciji softverskih i sigurnosnih rješenja.

Danas ova renomirana IT kompanija upošljava 32. visokostručne i visokospecijalizovane osobe u stalnom radnom odnosu i mnoštvo vanjskih saradnika te je svijetli primjer da se i domaće firme uz puno truda i edukacije mogu zadržati, opstati u vremenima kakvo je današnje, te svoje proizvode i usluge plasirati van okvira Bosne i Hercegovine.

U nastavku se prisutnim obradio Dragan Davidović, predstavnik kompanije Kaspersky LAB vodećeg globalnog rješenja za zaštitu informacionih sistema.

Prisutnima je prezentirao najveće sigurnosne prijetnje u sferi IT-a koje se dešavaju u okruženju te kao lider zaštite predstavio aspekte sigurnosti koji mogu biti efikasne i učinkovite u djelovanju i prevenciji protiv „curenja“ i nestanka provjerljivih informacija. Zaključak i sami primjeri koji su prikazani na današnjoj prezentaciji jesu da se uz relativno mala ulaganja u sigurnosne sisteme, kao što su rješenja iz Kaspersky LAB-a, mogu spriječiti enormne štete koje su često nepopravljive.

Davor Breka, predstavnik Msan Groupacije iz Zagreba, održao je predavanje uz nešto više tehničkih detalja koji su vezani za trendove u anti-virusnoj industriji sa posebnim osvrtom na Kaspersky Security Center 10 i Kaspersky Endpoint Security 10. Riječ je o najboljim sigurnosnim rješenjima za poslovne korisnike koji kombinuje zaštitu za računare, server za dokumente (File server), Web gateways, mail sistem i zaštitu mobilnih uređaja. U pitanju je najbolja zaštita za mreže u kompanijama.

Samir Halilčević iz firme IMEL prisutnima je predstavio stranicu http://kaspersky.imel.ba na kojoj posjetioci mogu da se informišu o najnovijim rješenjima iz Kaseprsky Lab-a, zatraže pomoć ali i izvrše kupovinu željenih rješenja. U svom obraćanju se osvrnuo na najznačajnija otkrića cyber prijetnji kompanije Kaspersky Lab. Pored toga, u svom izlaganju je predstavio nagrade i priznanja ove kompanije u prošloj godini te najavio nove Kaspersky Lab proizvode za 2015. godinu.”

Na kraju prezentacije učesnicima su podijeljeni prigodni pokloni, organizovan ručak i druženje.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments