fbpx

MI-BOSPO je ponovno certificiran od strane SMART kampanje

2 min. za čitanje

Više institucija iz Latinske Amerike, istočne Evrope i južne Azije su od januara 2013. godine, kada se započelo sa SMART KAMPANJOM, certificirane čime su priznati njihovi napori koje provode u poslovanju a odnose se na visok stepen zaštite klijenata. Jedna od njih je i MI-BOSPO.

Poslovna politika MI-BOSPO-a je od osnivanja bila koncipirana na način da je prvenstveni cilj klijentu/ici osigurati kvalitetnu uslugu i učiniti sve da ne dođe do neopravdanog zaduživanja.

Nakon sprovedenog procesa certifikacije klijenata/ica SMART KAMPANJE, opsežnih provjera u poslovanju, MI-BOSPO je ponovni dobitnik SMART certifikata o zaštiti klijenata/ica.

Prvi put MI-BOSPO je certificiran 2013. godine.

‘Uvijek smo se jako trudili zaštititi klijenta/icu, kreirali smo proizvode kakvi su im potrebni, transparentni smo po pitanju iskazivanja cijena, ne zadužujemo klijente/ice iznad nihovih mogućnosti, a SMART certifikat je dodatno zvanična potvrda naših napora na koju smo jako ponosni’, izjavila je Nejira Nalić, direktorica MI-BOSPO-a.

Smart Logo 3Ponovnom izdavanju certifikata prethodile su opsežne provjere koje provode specijalizirane procjeniteljske agencije angažovane od strane SMART KAMPANJE, a koje provjeravaju skoro sve dokumente i prakse koje određuju poslovanje MI-BOSPO-a.

Ocjena MI-BOSPO-a kao institucije koja u fokus stavlja klijenta/icu doprinjela je ponovnoj dodjeli SMART certifikata.

MI-BOSPO ( www.mi-bospo.org ) je mikrokreditna institucija koja posluje kroz 25 ureda, opslužuje više od 20.000 klijenata/ica, i koja je iznad svega partner svojim klijentima/cama, na način da pruži podršku rastu njihovih poslova, osnaživanju ekonomskog položaja njih i njihovih porodica, pomažući im da odgovorno vladaju svojim finansijama i zaduživanjem.

OZNAKE: ,
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments