fbpx

Ima li Lukavac grijanje ili ne? Grijanje će biti fakturisano korisnicima

2 min. za čitanje

Sistem gradskog grijanja je djelimično ipak funkcionisao zahvaljujući ograncima Šićki Brod i Bukinje u općini Tuzla koje nije moguće potpuno fizički odvojiti od toplovoda za Lukavac.

Iz JP „Rad“ Lukavac tvrde da je 16. oktobra podnijelo zahtjev za početak sezone grijanja ali on nije odobren.

Ove godine došlo je do problema zbog neplaćanja isporučene toplotne energije Teroelektrani Tuzla. Mi smo najavili potpisivanje reprograma na određeni vremenski period za dosadašnja dugovanja.Međutim, uprava Termoelektrane nije u cjelosti odobrila taj naš zahtjev i nisu pustili toplotnu energiju u punom kapacitetu kako bi to trebalo biti da se zadovolje potrebe korisnika. Još uvijek je lijepo vrijeme ali bi, ukoliko dođe do pogoršanja vremenskih prilika, građani mogli biti još nezadovoljniji ukoliko mi ne izvršimo to plaćanje i izmirenje obaveza. Ja mislim da oni neće nama pustiti toplotnu energiju i da može doći do još većih problema, izjavio je direktor JP „Rad“ Lukavac u programu RTV Lukavac u petak, 30. oktobra, nakon pisanja našeg medija da JP “Rad” Lukavac nije podnio zahtjev TE Tuzla.

Lukavački info portal | SodaLIVE.ba tražio je od JP Rad Lukavac skenirani zahtjev koji bi objavili na našem portalu, ali do danas isti nije stigao na naš email.

Trenutna dugovanja ovoga preduzeća iznose oko 350 hiljada KM, a potraživanja od korisnika oko 8 miliona KM. Protiv neplatiša je podneseno 23 047 tužbi. Upućene su i  četiri urgencije za ubrzavanje procesuiranja. Do sada je u nadležnom sudu već doneseno izvršnih presuda u iznosu od preko 150 hiljada KM. Za sezonu 2015/16 najavljeno je isključivanje zgrada u kojima ima više od 50% neplatiša.

Grijanje za oktobar će ipak biti fakturisano korisnicima ali ne svim.

Kompletna evidencija se vodi i ondje gdje je bilo grijanja će biti fakturisano, a gdje nije bilo i neće, poručio je Osmić uz napomenu da su ekipe ovoga preduzeća bile na terenu i da su upućeni u kvalitet grijanja u svim zgradama i dijelovima grada.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

“Za sezonu 2015/16 najavljeno je isključivanje zgrada u kojima ima više od 50% neplatiša.”

a sta sa ostalih manje ili jednako od 50% što placaju ???
Hej ja, ne moze u Bosni bit kako treba da si pita….