S.P.O.J. vam predstavlja novi audio-vizuelni rad “Sjeme”

1 min. za čitanje

Muzika i tekst su nastali još krajem 2014. godine, da bi se tokom 2018 i 2019. povremeno vraćali na taj projekat i konačno ga finalizirali. 

Nakon što su, od strane S.P.O.J. dvojca (Vedran Dugonjić, Sallex Perić), snimljene gitare, e-bow, saz, sintovi, udaraljke i ostali live instrumenti, te vokali i elektronski dijelovi pjesme, uključuje se, sada već redovni, saradnik projekta – Neven Perić Nevix a.k.a NVX koji pjesmi dodaje svoje fantastične producentske i kompozitorske vještine.

Poseban začin pjesmi dodala je i Šejla Grgić iz Divanhane, jedna od najtelentovanijih domaćih pjevačica, otpjevavši jednu kraću (mada veoma efektnu), vokalnu dionicu u središnjem, mirnom dijelu pjesme, a uz asistenciju njenog kolege iz benda, Nevena Tunjića.

Na jesen 2019. je završeno i snimanje video spota, te se pristupilo montaži i post-produkciji koja je bila gotova početkom 2020. Međutim, usljed ličnih i globalnih tragedija, kriza i životnih prepreka datum objavljivanja je više puta morao biti pomjeren.

Video je režirao, montirao i post-producirao Sallex Perić, za kameru je bio zadužen Davorin Đuranović, a za snimke dronom Dino Osmanović.

U videu glumi Emir Nuhanović, bosanskohercegovački arhitekta i vizuelni umjetnik.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar