fbpx

Inspirativni pijanista Bartolomej Stanković 24. novembra nastupa u Lukavcu

1 min. za čitanje

„Dani Asima Horozića“ obuhvatit će i koncert mladog Visočanina, virtuoza na klaviru, Bartolomeja Stankovića. Klavirski recital će, u Koncertnoj dvorani Centra za kulturu Lukavac, biti održan 24. novembra u 20 sati, pod pokroviteljstvom Gradske uprave.

Proslavljeni bosanskohercegovački pijanista Bartolomej Stanković iza sebe ima tri objavljena albuma i nebrojene nastupe a, kako zbog kvalitetne izvedbe tako i zbog karizmatičnog nastupa, plijeni pažnju publike gdje god nastupa.

Klavir je magistrirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. em. Pavice Gvozdić, a postdiplomski studij završio je na „Steinway Academy“ u Veroni, u klasi pijanista Federica Gianella.

Na Stankovićevom repertoaru često su djela najboljih bh autora, a kroz česte nastupe osvojio je brojne nagrade na državnim i međunarodnim takmičenjima. Kao solista, nastupao je uz Dubrovački simfonijski orkestar, Sarajevsku filharmoniju, a lukavačkoj publici posebno su poznati nastupi sa Kamernim simfonijskim orkestrom Zenica.

Ulaz za sve posjetitelje događaja koje Centar za kulturu Lukavac organizuje u čast najvećeg bh kompozitora Asima Horozića biti će besplatni.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments