fbpx
Ad image

Kako je pekarima na plus 40 stepeni?

1 min. za čitanje

Oni koji radne dane provode na ulici, u užarenim kioscima ili na gradilištima najteže podnose ljetne vrućine i temperature od blizu 40 stepeni. Međutim, čini se da je puno teže onima koji temperaturu dodatno “podgrijavaju”,a to su pekari.

Biti pekar na plus 40 stepeni nije lako, a ako tome dodate i to da je temperatura pored pećnica još veća, onda možete zamisliti kako je ovim zanatlijama. Spas im je što se svakih sat vremena mogu odmoriti i osvježiti. Admir Ibrahimović, pekar je već deset godina. Na ljetne vrućine i sparine kaže, već se navikao, i ovo je za njega sasvim normalan radni dan. Pekarima je najteže nesumnjivo, ali nije lako ni radnicima za pultom. Piju dosta, vode, i uglavnom se ne žale, jer su kupci na prvom mjestu.

(SodaLIVE.ba/RTV TK)

Podijeli ovaj članak
6 komentara
Subscribe
Notify of
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

samo oni znaju E ako ko zeli posao neka ode pitat treba pekar radnik ona pekara tamo prema vili kad se ide u Lukavcu ispod onoog nadvoznjaka ne znam tacno naziv al pekara treba radnika ..pa et ko vol neka izvoli plata 300 km svaku noc se radi i nema odmora .(ja radio napustio )da sam osto bio bi gazda u crnoj hronici .Ko gratis nekad se zna i produzit do 8 sati ..umjesto 7 ujutro Mora se poso zavrsit..hehe jebeme li ti drzavu ..i ove inspektore sto niss ne rade

Bash se pitam kako je onima tamo u GIKILu gdje su one peci ?!?

@titin sistem radio u njoj a ne znas kako se zove pekara XD najjaci si,*** 😀

au radio sam ja u pekari.ako koga hoces prokleti samo reci, da bog da radio u pekari.sve je jasno.

BOLJE U PEKARI NEGO U MRTVARI…

oni u mrtvari se zale na hladnocu…:D