Iznuđivao novac od supruge ubijenog Ramiza Delalića

1 min. za čitanje

ramizceloSlužbenici Federalne uprave policije uhapsili su E.S. (21) iz Tuzle zbog sumnje da je počinio krivično djelo iznude, o čemu je sačinjen službeni izvještaj koji je predat Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo.

Sumnja se da je E.S., s ciljem protupravnog pribavljanja imovinske koristi, upućivanjem ozbiljnih prijetnji prisilio suprugu ubijenog Ramiza Delalića Ćele da joj za novčani iznos od 500 eura proda videozapis koji je navodno dokaz o upletenosti Muhameda Alija Gašija u ubistvo njenog supruga. Na videozapisu navodno se vidi Muhamed Ali kako dvjema muškim osobama predaje novac, kao i sam čin izvršenja Delalićevog ubistva.

O prijetnjama i iznudi ona je obavijestila policiju, a E.S., koji je tuzlanskoj policiji odranije poznat po prevarama, uhapšen je prilikom primopredaje novca za videozapis. On je predat tužilaštvu u Sarajevu na daljnje postupanje.

Muhamed Ali Gaši nepravomoćno je osuđen u Sarajevu na 20 godina zatvora za udruživanje u zločinačku organizaciju. Tom prilikom Kantonalni sud u Sarajevu oslobodio ga je optužbi da je naručilac ubistva Ramiza Delalića Ćele koji je izrešetan 27. juna 2007. godine u Sarajevu. Izvršioci ubistva Ljirim Bitić i i Burim Kuči nalaze se u bjekstvu.

(Avaz)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar