fbpx

Inspektori kreću u akciju kontrole autopraonica

1 min. za čitanje

Inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove  ovih dana su krenuli u kontrolu autopraonica na području našeg kantona. U akciji kontrole učestvuju tržišno-turistička inspekcija i inspekcija rada uz asistenciju pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Naime, kako saznajemo od direktora Kantonalne inspekcije Besim Durakovića, inspektori će prilikom izlaska na teren ukoliko se dokaže da neko radi na crno oduzeti mu sve mašine koje posjeduje praonica koja bude kontrolisana.

Inspektori će ovu akciju provoditi do konačnog uređenja ove oblasti odnosno do momenta dok sve autopraonice koje trenutno rade bez odobrenja na prostoru TK-a ne budu registrovane.

Kako saznajemo nakon oduzimanja predmeta izdavat će se potvrda, a istovremeno bit će podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka pred nadležnim sudom od koga će traži izricanje novčane kazne u iznosu od 1.000 do 1.500 KM.

(SodaLIVE.ba/RTVSlon)

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Sta reci na to nije lose radio sam na praonici plati te od procenta radis na crno moras sebi zaradit za Dorucak da bi jeo Kad ljudi kazu lahak je poso na praoni lakse je mjesat beton nego prati kola .Ev jedan primjer ona autopraona kad se hoce prema autobuskoj stanici prema bistarcu na kacari drzi covjek autopraonu edo se zove Zena mu radi u opstini i kad se cuje da ce inspekcija ona dobije obavjestenje da inspekcija dolazi i radnici ne dodju na praonu on dobro prodje dok svi ostali najebu ..Korupcija da boli izvinjavam se na pravopisu al iznerviro sam se prije svega jer te momke sto rade gore Nisu zasluzili da rade Medjutim moraju nema bolje u ovij jebenoj drzavi A gdje ce biti bolje kad gamad samo opstaje Malo bolje pregeledavajte praone .pozdrav